Criza din Coreea de Nord: Trump va convoca echipa de securitate naţională. SUA pregătesc noi sancţiuni

Preşedintele american Donald Trump va convoca duminică echipa de securitate naţională pentru a discuta despre noul test nuclear efectuat de Coreea de Nord, a anunţat Casa Albă, potrivit AFP şi Reuters.
Economica.net - Dum, 03 sept. 2017, 13:38
Criza din Coreea de Nord: Trump va convoca echipa de securitate naţională. SUA pregătesc noi sancţiuni

‘Echipa de securitate naţională monitorizează îndeaproape. Preşedintele şi echipa sa de securitate naţională vor avea o întâlnire pentru a discuta mai multe, în cursul zilei de astăzi. Vă vom oferi actualizările după cum este nevoie’, a anunţat într-o declaraţie de presă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Pe de altă parte, ministrul finanţelor Steven Mnuchin a declarat că SUA vor pregăti noi sancţiuni împotriva Coreii de Nord. ‘Voi pregăti o serie de sancţiuni, pe care le voi prezenta preşedintelui’, a anunţat Mnuchin la postul de televiziune Fox News, adăugând: ‘cei care fac afaceri cu ei (Coreea de Nord) nu vor putea face afaceri cu noi. Vom lucra cu aliaţii noştri. Vom lucra cu China’. Totodată, Mnuchin a declarat că îi va cere preşedintelui Trump să ia serios în considerare sistarea oricărui tip de comerţ cu Coreea de Nord.

Merkel şi Macron cer sancţiuni mai dure din partea UE împotriva Coreii de Nord

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au condamnat duminică împreună cel mai important test nuclear efectuat până acum de Coreea de Nord şi au cerut sancţiuni mai dure împotriva Phenianului, transmit Reuters şi AFP.

Guvernul german a informat într-un comunicat de presă că Merkel şi Macron au discutat la telefon, ambii condamnând ferm noul test nuclear nord-coreean. ‘Această ultimă provocare de conducătorul de la Phenian a atins o nouă dimensiune’, se adaugă în comunicat.

Merkel şi Macron au căzut de acord că autorităţile nord-coreene încalcă dreptul internaţional şi că întreaga comunitate internaţională trebuie să reacţioneze decisiv la această nouă escaladare, potrivit Berlinului.

‘În plus faţă de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, şi Uniunea Europeană trebuie să acţioneze acum. Cancelarul şi preşedintele şi-au exprimat sprijinul pentru întărirea sancţiunilor UE împotriva Coreii de Nord’, se mai menţionează în declaraţie.

Pe de altă parte, ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a declarat că ultimul test nuclear al Coreii de Nord reprezintă un nou nivel de ameninţare. ‘Nu există nicio îndoială că aceasta este o nouă provocare, este nesăbuit. Par să se apropie tot mai mult de o bombă cu hidrogen care, dacă este amplasată pe o rachetă funcţională, ar reprezenta fără nicio îndoială un nou nivel de ameninţare’, a declarat duminică Johnson la postul Sky news.

Coreea de Nord a anunţat că a testat duminică o bombă cu hidrogen. Postul public de televiziune nord-coreean a afirmat că testul a fost un ‘succes total’. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean. Precedentele teste nucleare efectuate de Phenian au avut loc în 2006, 2009, 2013 şi în ianuarie şi septembrie 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această eveniment a redus recompensa pentru procesarea blocurilor, trecând de la 6,25......
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...