1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Criza din Grecia, în centrul discuţiilor dintre China şi UE

China poartă discuţii intense deopotrivă cu Uniunea Europeană şi cu Grecia în problema crizei datoriei elene, a declarat luni ministrul adjunct de externe în guvernul de la Beijing, Cheng Guoping, citat de RIA Novosti.

06 iul, 2015 | Agerpres

'Credem că prin eforturile tuturor părţilor, această (criză) va putea fi rezolvată în mod corespunzător, având în vedere că viitoarea decizie va avea o influenţă enormă nu numai asupra Greciei şi UE, dar şi asupra economiei globale pe ansamblu', a declarat înaltul diplomat chinez, în cadrul unei conferinţe de presă la Beijing.

China a spus în mod repetat că sprijină o Europă unită şi ar dori să vadă Grecia în zona euro, relevă agenţia de presă menţionată.

Circa 61,31% dintre greci au spus 'Nu' cerinţelor creditorilor internaţionali, în timp ce 38,69% dintre alegători au fost de acord cu aceste cereri, după numărarea a 95% din buletinele de vot la referendumul convocat duminică de premierul grec Alexis Tsipras.

Guvernul elen a declarat că referendumul a fost o victorie a democraţiei, dar liderul Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a calificat drept 'foarte triste' pentru viitorul ţării rezultatele acestuia.

Agerpres

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO