Criza din Grecia: Ratingul OTE, acţionarul majoritar al Telekom România, a fost retrogradat de Moody’s

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a retrogradat, luni, ratingul operatorului grec de telecomunicaţii OTE de la "Ba3" până la "B3", cu perspectivă negativă, informează un comunicat de presă al Moody's, citat de Agerpres.
Economica.net - lun, 04 mai 2015, 17:21
Criza din Grecia: Ratingul OTE, acţionarul majoritar al Telekom România, a fost retrogradat de Moody's

Agenţia de evaluare financiară rating Moody’s Investors Service a coborât, luni, ratingul operatorului grec de telecomunicaţii OTE, de la ‘Ba3’ până la ‘B3’, perspectiva asociată fiind una ‘negativă’, informează un comunicat de presă al Moody’s.

Deutsche Telekom controlează 40% dintre acţiunile Hellenic Telecommunications Organization, OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brand-ul ‘T’.

Moody’s a precizat că retrogradarea OTE vine în urma retrogradării ratingului de ţară al Greciei la ‘Caa2’ de la ‘Caa1’ precum şi a plafonului de ţară al Greciei la ‘B3’ de la ‘Ba3’.

‘Deşi OTE a luat măsuri pentru a se proteja de economia Greciei, compania este în principal o societate grecească cu aproximativ 70% din venituri fiind generate în Grecia’, a declarat vicepreşedintele Moody’s , Carlos Winzer. ‘În aceste condiţii, reducerea ratingurilor pentru obligaţiunile guvernamentale pune presiune pe ratingurile OTE în condiţiile în care perspectivele companiei rămân strâns legate de condiţiile din economia grecească’, a adăugat Carlos Winzer.

Moody’s subliniază că având în vedere provocările cu care se confruntă în prezent Grecia nu se aşteaptă la presiuni pentru o îmbunătăţire a ratingurilor OTE. Orice evoluţie pozitivă pentru ratingul OTE va depinde de o îmbunătăţire a ratingului de ţară al Greciei şi/sau de un sprijin mai explicit din partea Deutsche Telekom.

Deutsche Telekom are 40% din acţiuni şi controlul managerial la OTE. Statul grec mai deţine o participaţie de 10% la OTE.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Erbaşu: Zona construcţiilor a fost puternic afectată de falimentul City Insurance. 50% din piaţa construcţiilor a apelat la asigurător
Erbaşu: Zona construcţiilor a fost puternic afectată de falimentul City Insurance. 50% din piaţa construcţiilor a apelat ...
Zona construcţiilor a fost puternic afectată de falimentul City Insurance, jumătate din piaţa construcţiilor apelând ...
Nelu Tătaru: Sistemul medical din România e un sac fără fund
Nelu Tătaru: Sistemul medical din România e un sac fără fund
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă, marţi, că sistemul medical din România e un sac fără fund şi, ...
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la ponderea persoanelor adulte aflate în risc de sărăcie ale căror ...