Criza din Ucraina ar putea afecta croazierele în Marea Neagră

Companiile care oferă croaziere de vară în Marea Neagră au început să pună la punct planuri de rezervă ce includ modificări semnificative de itinerariu în situaţia în care criza din Ucraina va escalada, potrivit directorilor de companii prezenţi la conferinţa anuală Cruise Shipping Miami, informează cotidianul USA Today.
Economica.net - vin, 14 mart. 2014, 15:35
Criza din Ucraina ar putea afecta croazierele în Marea Neagră

Directorul Windstar Cruises, Hans Birkholz, a declarat că societatea analizează porturi de pe coasta de nord a Turciei şi în alte părţi din regiune ca alternative la opririle din Ucraina pentru trei croaziere programate a avea loc în vara acestui an în Marea Neagră. De asemenea, Birkholz a informat că în ultimele săptămâni Windstar Cruises a înregistrat o scădere a noilor rezervări, precum şi anularea rezervărilor existente pentru croazierele în Marea Neagră, după ce tensiunile din Crimeea s-au intensificat. Două dintre oraşele unde navele Windstar Cruises se opresc în timpul croazierelor din Marea Neagră sunt în Crimeea (Ialta şi Sevastopol)

La rândul lor, directorii Celebrity Cruises, Michael Bayley, şi Tui Cruises, Richard Vogel, au spus că sunt gata să modifice itinerariul vaselor programate să viziteze Ucraina dacă va fi pusă în pericol siguranţa pasagerilor.

‘Acest lucru poate fi făcut de la o zi la alta, acesta este un important avantaj pe care îl avem’, a spus Richard Vogel.

El a precizat însă că, în pofida situaţiei din Ucraina, compania a înregistrat un interes puternic pentru croazierele în Marea Neagră din anul 2015.

Directorii companiilor au subliniat că majoritatea croazierelor în Marea Neagră au loc în timpul verii, lunile iunie, iulie şi august, astfel încât mai este timp înaintea unei decizii cu privire la modificarea itinerariului pentru 2014.

Pe lângă Ialta şi Sevastopol, croazierele pe Marea Neagră mai includ opriri în oraşe precum Odessa (Ucraina), Constanţa (România), Nesebar (Bulgaria), Sochi (Rusia), Batumi (Georgia) şi Trabzon (Turcia). Multe dintre aceste croaziere încep şi se termină la Istanbul.

Potrivit datelor furnizate de Compania Naţională ‘Administraţia Porturilor Maritime’ (CNAPM) Constanţa, peste 54.000 de pasageri au sosit în Portul Constanţa în sezonul de croaziere 2013, număr cu circa 60% mai mare decât cel înregistrat în 2012. Anul trecut la terminalul de croaziere al Portului Constanţa au sosit 69 de nave de pasageri, faţă de 52 de nave înregistrate în 2012.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Andreea Guinea, Dacia: Trecem la a doua etapă a implementării noii imagini de marcă Dacia
Andreea Guinea, Dacia: Trecem la a doua etapă a implementării noii imagini de marcă Dacia
Andreea Guinea, Dacia Launch Operations Manager în cadrul grupului Renault, a anunțat că mașinile mărcii românești ...
România a picat testul autosuficienței la mâncare. Producția internă acoperă integral consumul doar în cazul a șase produse agroalimentare. Carnea de porc, zahărul, untul și fructele sunt printre cele mai deficitare
România a picat testul autosuficienței la mâncare. Producția internă acoperă integral consumul doar în cazul a șase ...
România produce mai mult decât consumă doar cereale, varză și carne de oaie și capră. În rest, suntem tot mai dependenți ...
Piața moto crește în plină pandemie. Iată ce motociclete cumpără românii
Piața moto crește în plină pandemie. Iată ce motociclete cumpără românii
Raportul APIA privind înmatriculările de motocicluri pentru anul 2021 arată că anul trecut au intrat în circulație ...