Criza greacă: Premierul Greciei cere FMI şi ministrului de finanţe al Germaniei „să nu se mai joace cu focul” UPDATE

Premierul grec Alexis Tsipras a cerut sâmbătă Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ministrului de finanţe al Germaniei, Wolfgang Schauble, "să nu se mai joace cu focul", imputându-le abordările asupra blocajului actual în negocierile dintre Grecia şi creditorii săi, informează AFP.
Economica.net - sâm, 11 feb. 2017, 11:11
Criza greacă: Premierul Greciei cere FMI şi ministrului de finanţe al Germaniei

Deschizând o reuniune a partidului său de stânga Syriza, la o zi după o reuniune la Bruxelles fără progrese, premierul Tsipras şi-a exprimat cu toate acestea încrederea că se va ajunge la un acord între Grecia şi creditorii săi, scrie Agerpres.

El a condiţionat revenirea creditorilor FMI la Atena printr-o schimbare radicală a atitudinii FMI. „Aşteptăm ca FMI să-şi revizuiască pe cât de repede posibil previziunile sale (…) pentru ca discuţiile să poată continua la nivel tehnic”, a declarat premierul Greciei.

Tsipras a îndemnat-o nominal pe Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, „să-şi încurajeze ministrul de finanţe să înceteze cu agresivitatea lui permanentă” faţă de Grecia.

Premierul grec a făcut aceste declaraţii la o zi după o reuniune la Bruxelles menită să relanseze negocierile pentru menţinerea Greciei supra-îndatorate pe perfuzie financiară, în condiţiile în care temerile privind o nouă criză a datoriei greceşti sunt alimentate de lunile de dezacorduri între zona euro şi FMI. Această reuniune nu s-a soldat cu progrese, FMI insistând asupra unor estimări pesimiste cu privire la economia greacă.

FMI cere o scădere substanţială a datoriei greceşti, exclusă de Berlin, şi măsuri suplimentare de austeritate, respinse de Atena, pentru a respecta ambiţioasele obiective de excedent bugetar trasate Greciei de către creditorii săi europeni.

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice, a anunţat Asociaţia Producătorilor......
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) ...
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis miercuri ...