Criza imigranţilor: Austria va construi un gard de 3,7 kilometri la frontiera cu Slovenia

Guvernul austriac a anunţat, vineri, că va instala un gard cu o lungime de 3,7 kilometri, sub forma unui grilaj simplu, la frontiera sa cu Slovenia, pentru a întări controlul asupra afluxului de imigranţi, informează agenţia de presă AFP.
Economica.net - vin, 13 nov. 2015, 11:43
Criza imigranţilor: Austria va construi un gard de 3,7 kilometri la frontiera cu Slovenia

‘Va fi un gard simplu, destinat să marcheze clar frontiera’ şi nu o ‘împrejmuire’, a declarat într-o conferinţă de presă Josef Ostermayer, ministrul social-democrat al culturii, Constituţiei şi mass-media.

La rândul său, ministrul de interne al Austriei, Johanna Mikl-Leitner, a afirmat că UE a fost informată cu privire la această măsură, care ar urma să reprezinte o premieră între două ţări care fac parte din zona de liberă circulaţie Schengen.

Acest dispozitiv, cu o înălţime de 2,2 metri, va fi ‘în conformitate (cu prevederile) Schengen’, a dat asigurări Mikl-Leitner, membră a Partidului Conservator.

Lucrările vor începe în două săptămâni la postul de frontieră Spielfeld (sud). Frontiera dintre Austria şi Slovenia are o lungime de peste 300 de kilometri.

Acest anunţ intervine la câteva zile după ce Slovenia a început să amplaseze sârmă ghimpată la frontiera sa cu Croaţia, mai la sud de ruta imigranţilor şi refugiaţilor spre Europa.

Negocierile au fost unele complexe în sânul coaliţiei guvernamentale vieneze, înainte de a se ajunge la acest anunţ.

O ilustrare a acestui compromis este faptul că Austria va poziţiona la frontiera sa cu Slovenia un al doilea dispozitiv de îngrădire şi de sârmă ghimpată, lung de 25 kilometri, gata să fie desfăşurat dacă măsurile de control nu vor fi suficiente, au anunţat miniştrii în timpul conferinţei de presă.

Acest control asupra miilor de imigranţi şi refugiaţi care tranzitează zi de zi teritoriile celor două ţări va fi ulterior întărit printr-o creştere a numărului de patrule de poliţie şi construirea unui coridor din grilaje pe teritoriul sloven, pentru a-i îndrepta pe imigranţi spre postul de frontieră.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...