1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Criză în Spania: Guvernul foloseşte alte 5,5 miliarde de euro din fondul de rezervă al pensiilor

Secretarul de stat pentru asigurări sociale, Tomás Burgos, a anunţat miercuri că guvernul va folosi alte 5,5 miliarde de euro din fondul de rezervă al pensiilor pentru a le plăti pensionarilor bonusul de vară, relatează agenţiile spaniole de presă.

02 iul, 2014 | Agerpres

Demnitarul spaniol a subliniat faptul că acest bonus (stabilit prin lege odată cu al 13-lea salariu, de Crăciun, în Spania existând practica celor 14 salarii pe an) este foarte important pentru pensionari şi pentru economia spaniolă, iar 'atâta vreme cât va persista deficitul, vom recurge în continuare la fondul de rezervă'.

Cu toate acestea, guvernul dă totodată asigurări că fondul de rezervă va fi folosit din ce în ce mai puţin, întrucât, în curând, situaţia deficitului la încasările de la serviciile de asigurări sociale se va îndrepta, a mai spus secretarul de stat.

La sfârşitul anului trecut, fondul de rezervă al serviciilor spaniole de asigurări sociale se ridica la peste 53,7 miliarde de euro, cu 14,7% mai puţin faţă de anul anterior. De-a lungul anului trecut, guvernul a retras din acest fond peste 11 miliarde de euro, pentru bonusurile menţionate sau pentru deducerile impozitare datorate pensionarilor. Pe de altă parte, fondul de rezervă a obţinut şi un profit de peste 2 miliarde de euro ca urmare a rentabilităţii investiţiilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO