1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Criză în Ucraina: Noi impozite pe venituri pentru finanţarea operaţiunii militare din estul ţării

Un nou impozit de 1,5% va fi stabilit pe veniturile ucrainenilor pentru a finanţa ofensiva militară a Kievului împotriva separatiştilor din estul ţării, potrivit unui proiect de lege adoptat joi de parlamentul ucrainean.

31 iul, 2014 | Agerpres

Acest nou impozit, care face parte dintr-o serie de măsuri de reducere a deficitului bugetar, urmează să fie aplicat până la sfârşitul acestui an, iar sumele rezultate vor fi destinate armatei.

Impozitul este progresiv în Ucraina, cu o taxă cuprinsă între 15% şi 30% în funcţie de nivelul veniturilor, aminteşte AFP.

Textul de lege menţionat va permite o finanţare suplimentară de 9,1 miliarde de grivne (560 milioane de euro) pentru ofensiva lansată de armata ucraineană în luna aprilie în estul ţării.

Citeste si: Merkel şi Putin ar avea un plan secret care să pună capăt crizei din Ucraina

În pofida situaţiei catastrofale a finanţelor publice ale ţării, menţinute pe linia de plutire ca urmare a unui plan de ajutor internaţional de 27 miliarde de dolari, guvernul a deblocat deja fonduri importante pentru forţele ucrainene, în lipsă acută de finanţare de mai mulţi ani şi echipate în mare parte cu material depăşit, mai scrie AFP.

Preşedintele Petro Poroşenko a estimat joi, în faţa parlamentului, la 70 milioane de grivne (4,3 milioane de euro) costul zilnic al operaţiunii în curs.

Textul votat joi prevede şi deblocarea a două miliarde de grivne (120 milioane de euro) pentru reconstrucţia estului Ucrainei, centrul industrial al ţării unde mai multe zone au fost răvăşite de război.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO