1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Criza refugiaţilor este mondială - John Kerry

Secretarul de stat american, John Kerry, a afirmat luni că actuala criză a refugiaţilor cu care se confruntă Uniunea Europeană este de ordin 'mondial', şi nu doar de dimensiune 'regională' pentru ţările din Europa şi Orientul Mijlociu, relatează AFP.

01 mar, 2016 | Agerpres

'Statele Unite consideră că criza refugiaţilor este mondială (...) Nu este doar o provocare regională (...) Este un test pentru noi toţi', a declarat John Kerry în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.

Şeful diplomaţiei de la Washington a recunoscut că 'Iordania, Libanul şi Turcia sunt primele care resimt impactul' afluxul de refugiaţi sirieni, pentru că oferă adăpost de peste patru ani milioanelor de persoane care au fugit din faţa conflictului care le devastează ţara, scrie Agerpres.

'Este însă o provocare mondială şi nu este problema altcuiva', a insistat demnitarul american care acţionează de câteva luni pentru o reglementare diplomatică a războiului din Siria, în special negociind împreună cu Rusia un acord de încetare a focului, intrat sâmbătă în vigoare în Siria, precum şi transportul de ajutoare umanitare de către ONU către zeci de mii de sirieni.

Statele Unite se află sub presiune pentru a prelua conducerea unei eventuale reglementări internaţionale de urgenţă a crizei refugiaţilor sirieni în Europa, în caz contrar, avertizează experţii, existând pericolul prăbuşirii ţărilor din Orientul Mijlociu şi a Uniunii Europene.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO