Criza refugiaţilor: Croaţia cere ajutor internaţional. Ungaria a trimis 50 de poliţişti la graniţa sloveno-croată

Ungaria a trimis luni în Slovenia 50 de poliţişti care vor ajuta autorităţile locale să menţină situaţia sub control la graniţa cu Croaţia, pe unde au trecut aproape 350.000 de migranţi de pe data de 16 octombrie, când guvernul de la Budapesta a închis frontiera ungaro-croată cu un gard de sârmă ghimpată, transmite agenţia EFE.
Economica.net - lun, 09 nov. 2015, 15:03
Criza refugiaţilor: Croaţia cere ajutor internaţional. Ungaria a trimis 50 de poliţişti la graniţa sloveno-croată

‘Problema imigraţiei ce vine înspre Europa poate fi soluţionată doar prin colaborare internaţională’, a afirmat ministrul ungar de interne, Sandor Pinter, la ceremonia de plecare a detaşamentului. Cei 50 de poliţişti vor avea ca misiune prevenirea delictelor şi menţinerea ordinii publice, fiind trimise totodată şi zece vehicule ale poliţiei maghiare.

După ce Ungaria şi-a închis succesiv frontierele cu Serbia şi Croaţia, migranţii veniţi mai ales din Orientul Mijlociu şi care doresc să ajungă în ţările vest-europene şi-au schimbat traseul prin Croaţia şi Slovenia. Autorităţile slovene s-au declarat depăşite de acest val migrator şi au cerut ajutor.

Potrivit agenţiei Hina, ministrul croat de interne, Ranko Ostojic, a declarat tot luni că acordul încheiat cu Serbia pentru transferul refugiaţilor funcţionează pe teren aşa cum s-a stabilit, în fiecare zi şase garnituri de tren preluând migranţii de la Sid (oraş sârb situat aproape de graniţa croată) şi transportându-i mai departe către Slovenia, de unde aceştia îşi continuă călătoria către Austria şi Germania.

Oficialul croat a mai anunţat că în fiecare oră câte 50 de migranţi sunt primiţi la fiecare dintre cele cinci puncte ale frontierei germano-austriece pe unde sunt acceptate aceste treceri, număr ce corespunde intrărilor zilnice la graniţa sârbo-croată. Pe de altă parte, ministrul croat de interne a declarat că aproximativ 12 state au răspuns favorabil cererii de asistenţă formulate de guvernul de la Zagreb, el precizând că încă este nevoie de paturi, pături şi toalete mobile pentru taberele de refugiaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România”
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea ...
Dai-Tech SA, compania deținătoare a nJoy, brand românesc de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, și lider pe piaţa autohtonă de UPS (sisteme......
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi pentru conflicte” în Asia, Africa şi America Latină
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi ...
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marţi că ţările occidentale încearcă să extindă ''sistemul de tip NATO'' ...
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Grupul de comunicaţii fixe şi mobile DIGI a lansat o ofertă nouă pentru cei care se vor porta până la finele lunii ...
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Este a patra şedinţă consecutivă de scădere pentru indicele ROBOR 3M şi ROBOR 6M, şi cea ...