1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Criza ucraineană a sporit importanţa NATO - ministru ungar

Criza din Ucraina a sporit valoarea NATO, importanţa sectoarelor de apărare ale ţărilor individuale, precum şi rolul Europei Centrale în cadrul Alianţei, a afirmat luni ministrul ungar al apărării, citat de MTI.

08 sep, 2014 | Agerpres

Ca şi în cazul altor aliaţi, Ungaria îşi va spori cheltuielile de apărare, iar modernizarea forţelor armate va fi realizată prin accelerarea planurilor existente, a declarat Csaba Hende cu ocazia unui eveniment ce a marcat deschiderea anului academic în cadrul Universităţii de Administraţie Publică de la Budapesta.

În opinia ministrului ungar, criza ucraineană marchează 'o nouă eră', în contextul unor decizii istorice adoptate cu ocazia summitului NATO de săptămâna trecută din Ţara Galilor, a adăugat el. Aceste decizii garantează deplin securitatea Ungariei, în condiţiile în care NATO ridică un zid de apărare impenetrabil la frontiera sa estică, făcând astfel din Europa Centrală un loc sigur, a opinat responsabilul ungar.

Pe de altă parte, Hende a lăudat introducerea studiilor internaţionale în lista de specializări a Universităţii de Administraţie Publică. Ca urmare a introducerii unor materii de formare diplomatică, 'întreaga arie de servicii publice' va fi acoperită, a explicat remarcat ministrul. El a subliniat că 'statul va fi puternic numai dacă oamenii care lucrează în diferitele sale departamente îşi înţeleg reciproc activitatea şi pot coopera bine'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO