Croaţia afirmă că politica Ungariei este inacceptabilă şi nu va opri fluxul de migranţi

Politica Ungariei este 'inacceptabilă' şi nu va opri fluxul de migranţi, a declarat marţi premierul croat Zoran Milanovic, în timp ce omologul său ungar, Viktor Orban, urmează să-şi susţină miercuri la ONU politica intransigentă faţă de criza migranţilor, relatează AFP.
Economica.net - mar, 29 sept. 2015, 15:02
Croaţia afirmă că politica Ungariei este inacceptabilă şi nu va opri fluxul de migranţi

‘Politica Budapestei este total inacceptabilă din punct de vedere uman. Ungaria nu îşi poate închide frontiera, cu atât mai puţin să construiască un zid precum cel dintre Cisiordania şi Israel’, a declarat Milanovic, la sfârşitul unei vizite la centrul de primire a migranţilor de la Opatovac (nord-est ).

‘Ei intenţionează să închidă frontierele. Însă cum vor opri oamenii? Împuşcându-i? Trimiţând armata?’, a mai spus el.

Premierul croat a calificat drept ‘bravadă’ declaraţiile făcute săptămâna trecută de omologul său ungar privind închiderea în curând a frontierei sale cu Croaţia.

‘Cei care primesc cei mai mulţi migranţi sunt cei care se plâng cel mai puţin’, a mai spus Zoran Milanovic, menţionând Austria şi Germania.

‘Ne aflăm într-un moment interesant’, a adăugat el. ‘Cei care se plâng şi se plâng cel mai tare sunt coridoare de tranzit, precum noi (Croaţia). Însă nu veţi vedea niciun fel de bravadă din partea noastră’, a adăugat el.

Zagrebul a anunţat marţi că 82.000 de migranţi au intrat pe teritoriul croat de la mijlocul lunii septembrie. Majoritatea dintre aceştia au părăsit deja ţara prin Ungaria cu destinaţia Germania şi ţările scandinave.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...