1EUR = 4.7320 RON | Bucureşti 26 º

Extern

Croaţia construieşte un gard la frontiera cu Serbia pentru a opri fluxul de migranţi

Croaţia construieşte un gard de-a lungul unei părţi a frontierei sale cu Serbia pentru a opri migranţii care încearcă în continuare să ajungă în ţările mai bogate din nordul Europei, a informat joi în ediţia sa online cotidianul Vecernji List, relatează DPA.

30 iun, 2016 | Agerpres

Gardul este construit de-a lungul punctului de trecere a frontierei de la Batina. Poliţia a confirmat ridicarea unui gard, însă a refuzat să spună dacă motivul construcţiei sunt migranţii care continuă să folosească ruta Balcanilor deşi frontierele au fost 'sigilate' încă din februarie.

Croaţia a început construcţia gardului, după ce autorităţile sârbe au informat că aproximativ 700 de migranţi au traversat aşa-numita 'no-man's land', fâşia neutră între frontierele celor două ţări.

În perioada de vârf a crizei migranţilor 2015-2016, mii de migranţi, mulţi dintre ei refugiaţi din Siria şi alte zone de război din Orientul Mijlociu, au folosit aşa-numita rută a Balcanilor în fiecare zi. Sosind din Turcia, prin Grecia şi Macedonia, iniţial ei şi-au continuat drumul spre Germania şi alte ţări UE prin Ungaria şi Austria.

Ungaria a oprit migranţii la frontiera sa cu Serbia în septembrie, deviind fluxul spre Croaţia. În cele din urmă, migranţii au început să treacă prin Slovenia, ajungând în Austria.

În luna februarie, toate ţările din Balcani, la nord de Grecia, au oprit accesul migranţilor.

Organizaţiile de ajutor au estimat recent că între 200 şi 600 de migranţi iau calea Balcanilor în fiecare zi, cea mai mare parte trecând iar prin Ungaria.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO