1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Croaţia: Dreapta anunţă o majoritate pentru formarea noului guvern

Conservatorii care s-au clasat pe primul loc la legislativele desfăşurate la 8 noiembrie în Croaţia au dat asigurări marţi că au obţinut majoritatea necesară pentru a forma un nou guvern şi dispun de 24 de ore pentru a anunţa candidatul lor la postul de prim-ministru, transmite AFP, potrivit Agerpres.

22 dec, 2015 | Agerpres

În cursul serii, preşedinta Croaţiei, Kolinda Grabar Kitarovic, a făcut cunoscut că a acordat 24 de ore acestei majorităţi pentru a-i propune un candidat, pe care eventual îl va desemna ca şef al noului executiv.

Conservatorii (HDZ) şi aliaţii lor declaraţi ai formaţiunii Most au "afirmat că dispun împreună de sprijinul unei majorităţi, 78 de deputaţi din totalul celor 151 de locuri ale parlamentului", a precizat Kolinda Grabar Kitarovic într-o scurtă declaraţie făcută presei.

"Voi primi mâine după-amiază ultimele consultări" în vederea numirii unui premier, a spus şefa statului, ea însăşi provenită din rândul HDZ. "Mâine seară, fie vom avea un prim-ministru desemnat, fie voi numi un guvern interimar, fără apartenenţă politică, şi voi convoca alegerile anticipate", a afirmat ea.

Dacă va fi încheiată, această alianţă va marca revenirea la putere a HDZ după patru ani în opoziţie, cu sprijinul Most, o formaţiune care a produs surpriza în urma scrutinului de la 8 noiembrie, obţinând 19 mandate.

Înfiinţat în urmă cu doi ani în jurul lui Bozo Petrov, tânăr psihiatru şi primar al micului oraş Metkovic, Most este un partid eteroclit care regrupează personalităţi din diverse culori politice şi care se pronunţă în special pentru descentralizarea administraţiei ţării.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO