1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Croaţii fură clienţii portului Constanţa. Operatorul român Comvex îşi corectează drastic bugetul pe 2014

 Operatorul celui mai mare terminal de mărfuri în vrac din portul Constanţa, Comvex (CMVX), şi-a înjumătăţit ţinta de profit pentru acest an. Negustorii şi cumpărătorii de minerale şi cărbune şi-au redus comenzile şi şi-au deviat o parte din trafic prin portul Baker din Croaţia, potrivit unui raport trimis la Bursa din Bucureşti.

20 aug, 2014 | | ECONOMICA.net

Comvex Constanţa (CMVX) se mai aşteaptă la un profit de doar 270.000 de euro în acest an, de aproape două ori mai mic decât cel bugetat iniţial.

Cauza este scăderea veniturilor de la 14 milioane de euro, la 12,4 milioane de euro, potrivit unei note de fundamentare, pe care managementul o va prezenta acţionarilor, pentru a aproba o reducere corespunzătoare a bugetului.

Pe de o parte, principalii clienţi ai companiei, combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, casa de trading Aria International şi compania locală Transport Trade Services şi-au redus considerabil traficul.

Pe de altă parte, Comvex suferă de pe urma „devierii traficului unor cantităţi importante de materii prime, avizate a se derula prin terminalul Comvex, către portul Baker din Croaţia", se mai spune în raportul trimis de companie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

CMVX sunt acţiuni puţin tranzacţionate la BVB, mai ales din cauza concentrării majorităţii acţiunilor în conturile câtorva acţionari. Capitalizarea CMVX (valoarea companiei pe piaţa bursieră în funcţie de preţul acţiunii) este de aproape 122 de milioane de lei, dar nu s-au făcut decât 231 de tranzacţii în ultimele 52 de săptămâni, în valoare de numai 207.000 de lei.

Principalii acţionari ai Comvex Contanţa (CMVX) sunt  firma Solidmet Bucureşti, care deţine 63,2% din acţiunile Comvex. Oameni de afaceri Liviu-Marin Muntean şi Corneliu Idu controlează indirect Comvex prin aceeastă firmă.  În acţionariat mai este Expert Placement Services, o subsidiară a grupului ArcelorMittal, cu o participaţie de 28,1% din titluri.

Compania a înregistrat anul trecut un profit net de 7 milioane de lei din afaceri nete de 113 milioane de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO