1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Companii

CSA a aprobat fuziunea fondurilor de pensii Alico şi Pensia Viva

Fondul de Pensii Administrat Privat ALICO (fond absorbant) a fuzionat cu Fondul de Pensii Administrat Privat PENSIA VIVA (fond absorbit), autorizarea definitivă a fuziunii fiind aprobată în şedinţa din 30 ianuarie a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), se arată într-un comunicat remis luni AGERPRES.

04 feb, 2013 | Agerpres

'În ultimii ani, a avut loc o consolidare a pieţei pensiilor private prin fuziuni, ca parte a unui proces natural de evoluţie a acestui sector financiar. Atâta timp cât nu aduce atingere competitivităţii în sistem, acest proces este în beneficiul stabilizării pieţei", a precizat Marian Sârbu, preşedintele CSSPP.

Potrivit comunicatului, participanţii care nu au fost de acord cu noile condiţii ale fondului absorbant au avut posibilitatea să se transfere, fără penalităţi, la orice alt fond de pensii administrat privat, în termen de 90 de zile calendaristice de la data publicării anunţului privind fuziunea.

'În prezent, pe piaţa pensiilor administrate privat sunt autorizate 9 fonduri de pensii şi 9 administratori supravegheaţi şi controlaţi de către CSSPP. Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii decembrie 2012, în Pilonul II erau înscrişi 5,77 milioane participanţi, iar activele nete acumulate însumau 9,64 miliarde lei', se mai spune în comunicatul citat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO