CSA cumpără poliţe de viaţă pentru angajaţi, cu sume asigurate până la 200.000 euro pe persoană

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor vrea să încheie, în premieră pentru instituţie, poliţe de viaţă pentru cei 178 de salariaţi, cu suma asigurată variind între 25.000 şi 200.000 euro pe persoană, valoarea contractului fiind estimată la 27,7 milioane lei (6,3 milioane de euro) pentru cinci ani.
Economica.net - Dum, 25 mart. 2012, 10:18
CSA cumpără poliţe de viaţă pentru angajaţi, cu sume asigurate până la 200.000 euro pe persoană

Contractul de asigurare va fi finanţat din veniturile proprii ale instituţiei, se spune în anunţul de participare.

În 2010, CSA a avut un excedent de 5,16 milioane de lei, la venituri totale de 59,28 milioane de lei, conform datelor din raportul anual al instituţiei. Cu un an în urmă, excedentul autorităţii a fost de 16,73 milioane de lei.

Instituţia se finanţează integral din venituri proprii, constituite din contribuţiile societăţilor de asigurare şi intermediarilor în asigurări.

„Obiectul contractului de achiziţie publică este achiziţionarea de asigurare de viaţă de grup cu componentă de economisire pentru pensionare. Prin această achiziţie se urmăreşte diversificarea pachetului de beneficii pentru salariaţii CSA, prin oferirea unui plan de economisire pentru suplimentarea veniturilor la pensionare şi a unei asigurări care să ofere protecţie în cazul decesului din orice cauză a salariatului”, se arată în caietul de sarcini publicat pe www.e-licitatie.ro.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru prima parte a lunii mai.

Potrivit documentului, suma asigurată pentru 9 din cei 178 de angajaţi ai CSA se ridică la 860.000 lei/persoană (196.700 euro), în timp ce pentru restul salariaţilor instituţiei a fost stabilită la 107.500 lei/persoană (circa 24.600 euro).

CSA este autoritatea cu atribuţii de autorizare, supraveghere prudenţială şi control a activităţii de asigurare/intermediere în asigurări în România. De asemenea, instituţia are şi atribuţia de emitere a normelor de aplicare a legilor din domeniul asigurărilor.

Anul trecut, primele din asigurări generale şi de viaţă au însumat 7,95 miliarde de lei, în scădere cu 4,3% faţă de 2010, rezultat influenţat de reducerea veniturilor din poliţe generale cu 6,5%, la 6,21 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale CSA.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, primele au însumat 1,74 miliarde de lei, în creştere cu 4,6% faţă de 2010.

Cei mai mari jucători pe piaţa de profil sunt ING Asigurări de Viaţă, BCR Asigurări de Viaţă şi Alico Asigurări România.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Focșani – Bacău: Umbrărescu, necontestat pe toate cele trei loturi. Contractele pot fi semnate în două săptămâni UPDATE
Autostrada Focșani – Bacău: Umbrărescu, necontestat pe toate cele trei loturi. Contractele pot fi semnate în două ...
Firmele din grupul UMB pot semna contractele pentru execuția celor trei loturi din Autostrada Focșani - Bacău, după ce nu a fost depusă nicio contestație, a anunțat marți Cătălin Urtoi,......
Slovacia impune o nouă taxă producătorilor de energie electrică
Slovacia impune o nouă taxă producătorilor de energie electrică
Parlamentul Slovaciei a aprobat marţi o taxă specială de 90% asupra unor venituri din electricitate, pentru a acoperi ...
Compania franceză Tereos raportează un profit de 133 de milioane de euro, bazat pe scumpirea zahărului și etanolului
Compania franceză Tereos raportează un profit de 133 de milioane de euro, bazat pe scumpirea zahărului și etanolului
Producătorul de zahăr Tereos a raportat marţi rezultate semestriale solide, inclusiv profit net şi o creştere semnificativă ...
Aeroportul Internațional Galați – Brăila: A fost desemnat câștigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate
Aeroportul Internațional Galați – Brăila: A fost desemnat câștigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate
Marți, 6 decembrie, a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construirii ...