1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

CSAT a aprobat Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2017 şi a discutat despre Strategia de securitate

CSAT a aprobat, marţi, în şedinţă, Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2017 şi a făcut o analiză privind Planul de Implementare a Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, care va fi transmisă Parlamentului pentru consultare, a anunţat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, la finalul şedinţei.

29 noi, 2016 | News.ro

"Un punct important pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi (marţi - n.r.) l-a reprezentat aprobarea Planului Naţional de Priorităţi Informative pentru 2017, document care relevă principalele categorii de riscuri, ameninţări şi vulnerabilităţi la adresa securităţii naţionale şi care are ca scop planificarea eficientă a activităţii de informare", a anunţat Klaus Iohannis.

Membrii Consiliului au fost informaţi şi cu privire la Evaluarea anuală privind Planul de Implementare a Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, pentru intervalul septembrie 2015 - septembrie 2016.

"Au fost relevate priorităţile conceptuale şi legislative, respectiv măsurile sau acţiunile pentru operaţionalizarea Strategiei, pe următoarele dimensiuni strategice: apărare, ordine publică, informaţii/contrainformaţii, dimensiunea economică şi energetică, diplomatică, managementul situaţiilor de criză, educaţie, sănătate, social, demografie şi patrimoniu", a precizat şeful statului.

Această evaluare va fi înaintată Parlamentului, alături de Raportul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2016.

"Doresc să subliniez că au fost depuse eforturi consistente pentru revizuirea cadrului legislativ în domeniul securităţii naţionale, fiind elaborate, actualizate şi operaţionalizate documente de planificare a apărării şi strategii, cele mai importante fiind: Ghidul Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării 2015-2019, Carta Albă a Apărării, Strategia Militară a României, Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică 2015-2020, Strategia Serviciului Român de Informaţii 2015-2019", a spus Iohannis, la finalul şedinţei trimestriale a CSAT.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO