CSM scoate la concurs 200 de locuri la INM şi 70 de posturi de judecători

Consiliul Superior al Magistraturii organizează în Bucureşti un concurs de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM), fiind disponibile 200 de locuri şi un concurs pentru ocuparea a 70 de posturi de judecători la judecătorii.
Economica.net - lun, 26 aug. 2013, 13:33
CSM scoate la concurs 200 de locuri la INM şi 70 de posturi de judecători

Potrivit unui comunicat al CSM emis luni, concursul de admitere la INM are loc pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie (100 de locuri pentru judecători şi 100 de locuri pentru procurori), la examen înscriindu-se 3.874 de candidaţi.

Duminică s-a desfăşurat proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursului, la care au participat 3.733 de candidaţi.

A doua probă, constând în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, va avea loc la data de 8 septembrie.

De asemenea, CSM organizează, prin intermediul INM, concursul de admitere în magistratură pentru ocuparea unui număr de 70 de posturi de judecător la judecătorii.

Pentru acest concurs s-au înscris 1.258 de candidaţi.

Duminică, s-a desfăşurat proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursului, la care au participat 1.144 de candidaţi.

A doua probă din cadrul primei etape, constând în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, va avea loc la data de 8 septembrie.

Concursul de admitere în magistratură este organizat conform dispoziţiilor art. 33 alin. 1 din Legea nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, adoptat prin HCSM nr.279/2012, modificată.

La acest concurs participă persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art.14 alin. 2 din Legea nr. 303/2204 cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani, în funcţiile prevăzute de lege.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...