1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Extern

CTP, credit sindicalizat de 1,9 mld. euro pentru portofoliul ceh al companiei

Dezvoltatorul și administratorul de parcuri industriale și logistice CTP, care deține proprietăți de un milion mp suprafață închiriabilă în România, a primit un credit sindicalizat de 1,9 miliarde de euro de la trei grupuri bancare, care vizează portofoliul de 200 de clădiri, cu 2,7 milioane mp din Cehia al companiei. Aceasta este cea mai mare tranzacție financiară de pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est (ECE), care a avut loc până în prezent. 

24 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Creditul este unul de tip sindicalizat, are o durată de 7 ani, iar 1,6 miliarde euro din suma împrumutată vor fi folosiți pentru refinanțarea proprietăților existente și 269 milioane euro, pentru noi proiecte, care vor fi finalizate în următoarele 18 luni.

„Suntem încântați să confirmăm colaborarea noastră continuă și extinderea relației cu principalii noștri parteneri bancari, concretizate prin încheierea acestei tranzacții care reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea companiei. Tranzacția asigură finanțarea pe termen mediu a portofoliului din Republica Cehă și ne va ajuta să atingem una dintre cele mai importante ținte pe care le avem în următoarea perioadă, aceea de a crește portofoliul internațional al CTP, la 10 milioane mp”, spune Remon Vos, CEO al CTP.

 Credit sindicalizat care include 40 de împrumuturi de la bănci diferite

„Noua structură de credit simplifică major acordurile de finanțare  anterioare și ne ajută să fim mai bine pregătiți pentru viitor. Astfel, putem eficientiza  administrarea și procesarea creditelor și beneficia de finanțarea sigură  pe termen mediu a portofoliului nostru industrial, precum și de sprijin pentru dezvoltarea  planificată pentru următoarele 18 luni”, explică Zdeněk Raus, CFO al CTP Cehia.

 Potrivit lui Patrick Zehetmayr, șef al Departamentului de Finanțări Imobiliare al Erste Group, „această tranzacție stabilește un nou punct de referință pentru creditarea imobiliară din Europa Centrală și de Est, în ceea ce privește valoarea și complexitatea. Acordul subliniază poziția de lider a Erste Group, în Europa Centrală și de Est, precum și a subsidiarei sale, Ceska Sporitelna, pe piața cehă

În cadrul acestei finanțări, Erste Group Bank AG și Česká Spořitelna, Société Générale S.A. și Komerční banka, UniCredit S.p.A. și UniCredit Bank Republica Cehă și Slovacia au avut rolul de Aranjori Principali. Komerční Banka a fost Agent, iar Deutsche Pfandbriefbank AG a îndeplinit activități de Agent de Securitate.

Consultantul extern al CTP pentru servicii legale a fost biroul din Praga al Clifford Chance, iar de serviciile financiare s-au ocupat Eastdil Secured.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu un million mp suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO