1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Cu vânzări în scădere cu 8,3%, Volkswagen cere Guvernului german să sprijine cererea de maşini

Germanii de la Volkswagen, cel mai mare producător auto global, au solicitat miercuri Guvernului german să sprijine cererea de maşini, afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Agerpres.

29 apr, 2020 | ECONOMICA.net

„Avem nevoie rapid de adoptarea unor măsuri de sprijinire a cumpărătorilor", a afirmat directorul financiar Frank Witter îniantea întâlnirii de la Berlin dintre politicieni şi reprezentanţii industriei auto, în care s-ar putea decide un plan pentru redresarea cererii de maşini.

Pe plan global vânzările de maşini scad semnificativ, din cauza măsurilor adoptate pentru a ţine sub control epidemia.

De asemenea, VW a avertizat că planificata majorare a dividendelor pentru 2019 ar putea fi reconsiderată. În februarie, compania a propus majorarea dividendelor la 6,50 euro pentru o acţiune obişnuită, de la 4,80 euro în 2018, şi 6,56 euro pentru o acţiune preferenţială, de la 4,86 euro.

Pe plan global vânzările de maşini ar urma să scadă anul acesta cu 15% - 20%, a previzionat Volkswagen, după ce producătorul german de componente auto Bosch a previzionat miercuri un declin de cel puţin 20%.

De asemenea, Volkswagen se aşteaptă în 2020 la vânzări şi la un profit operaţional semnificativ mai scăzute faţă de 2019, din cauza efectelor epidemiei.

Profitul operaţional înainte de elementele speciale a scăzut în primul trimestru din 2020 la 0,9 miliarde de euro, de la 3,9 miliarde de euro în perioada similară din 2019. De asemenea, profitul atribuibil acţionarilor a înregistrat un declin de 86%, la 405 milioane de euro.

Vânzările au scăzut cu 8,3% în primele trei luni din acest an, la 55,1 miliarde de euro, în timp ce livrările grupului au înregistrat un recul de 23%, la două milioane de vehicule.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO