Cu venituri de 50 mil. lei în T1 2019, Impact a înregistrat cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani

Impact Developer & Contractor a încheiat primul trimestru din 2019 cu venituri din vânzări de 50 de milioane de lei, în creştere cu 225% faţă de acelaşi interval din 2018 şi un profit brut de 258 milioane de lei, maimare cu 272% faţă de acelaşi interval din 2018. Compania spune că rezultatele din primul trimestru au fost generate de încheierea unui număr record de contracte de vânzare pentru apartamente în cadrul  proiectului Greenfield Băneasa. Rezultatele obținute în primul trimestru din acest an sunt cele mai bune din ultimii 10 ani.
Răzvan Zamfir - mie, 15 mai 2019, 07:07
Cu venituri de 50 mil. lei în T1 2019, Impact a înregistrat cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani

Impact a înregistrat 97 de rezervări şi contracte de pre-vânzare încheiate în primul trimestru, în creștere cu 41% față de aceeași perioadă a anului trecut. Acestea vor fi finalizate în contracte de vânzare-cumpărare, iar valoarea acestora va fi reflectată în raportarea financiară spre sfârșitul acestui an și în 2020. Din acest punct de vedere, trimestrul 1 al acestui an este cel mai bun prim trimestru din ultimii 3 ani.

Deși unele norme adoptate în ultimele luni au fost apreciate drept aspecte cu  impact negativ asupra pieței imobiliare, rezultatele obținute în primul trimestru al anului au fost printre cele mai bune, atât la nivel de vânzări, aferente rezervărilor din trecut, cât și la nivel de rezervări și pre-contracte, care se vor reflecta în viitor. Atât Greenfield, cât și Luxuria întrunesc toate elementele aflate în acest moment în topul cerințelor cumpărătorilor – finisaje moderne și de calitate, proximitatea mijloacelor de transport în comun, spații verzi și facilități comerciale și de entertainment. În ciuda scenariilor care s-au vehiculat în ultima perioadă despre o nouă criză imobiliară, estimările noastre privind vânzările și evoluția pieței în acest an sunt optimiste”, spune Bogdan Oșlobeanu, CEO Impact Developer & Contractor Group.

Cele mai multe vânzări, în Greenfield

Cea mai mare parte a locuințelor rezervate în această perioadă sunt în cartierul Greenfield Băneasa, în cadrul celei de-a treia faze de dezvoltare – Ansamblul Platanilor, unde 192 de apartamente urmează a fi livrate până la sfârșitul anului. În acest moment, faza a treia este pre-vândută în proporție de 64%. Pentru Greenfield se lucrează la finalizarea procesului în vederea obținerii noului PUZ aferent fazelor Greenfield IV (Ansamblul Teilor), Greenfield V și VI, care vor fi include Greenfield Plaza, un centru comercial și de recreere pentru rezidenți.

Luxuria Domenii Residence, proiect rezidenţial amplasat zona Domenii-Expoziţiei, în care Impact va investit circa 68 de milioane de euro, a depășit pragul de 50% de apartamente contractate pentru prima fază de dezvoltare (232 apartamente) care urmează a fi livrată spre sfârșitul anului. Ca efect, compania a început lucrările de construcție, respectiv a campaniei de pre-vânzare și pentru cea de-a doua fază, de 268 de apartamente, care urmează a fi finalizată în trimestrul al III-lea al anului 2020. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la ponderea persoanelor adulte aflate în risc de sărăcie ale căror ...
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat o creştere de 2,2% în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ ...
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...