Cuc, despre podul peste Dunăre dintre Tulcea şi Brăila: Lucrările sunt în grafic

Lucrările de realizare a podului peste Dunăre, între judeţele Brăila şi Tulcea, sunt în grafic, au susţinut marţi, în timpul unei vizite pe şantierul de pe malul tulcean al fluviului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. 
Economica.net - mar, 20 aug. 2019, 13:08
Cuc, despre podul peste Dunăre dintre Tulcea şi Brăila: Lucrările sunt în grafic

„Proiectul are o valoare de 488 de milioane de euro, este al cincilea din Europa în ceea ce priveşte gradul de complexitate. Nu sunt probleme de finanţare şi toate cererile înaintate de constructor au fost plătite. Lucrările sunt în grafic”, a declarat ministrul Cuc.

Referindu-se la defrişarea unui hectar de pădure, ministrul Transporturilor a menţionat că s-au obţinut avizele pentru această lucrare.

„La partea de relocare de gaze, s-a reluat procedura de licitaţie, după ce la prima licitaţie nu s-a prezentat niciun ofertant”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Potrivit sursei, autorităţile au lansat licitaţiile pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Constanţa-Brăila, iar în maximum două luni se vor plăti despăgubirile pentru exproprieri.

La rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că firmele de construcţii din România au apreciat măsurile fiscale aplicate începând din acest an pentru stimularea domeniului şi a anunţat două noi măsuri.

Una dintre ele vizează acordarea unui bonus financiar firmelor care termină lucrările cu cel puţin şase luni înainte de termenul prevăzut în contract, bonus echivalent cu procentul de penalizare aplicat în caz de întârziere a lucrărilor.

A doua măsură vizează inclusiv reducerea timpilor de realizare a unui proiect, potrivit sursei.

„Pentru a nu mai relansa licitaţia şi a pierde timp, atunci când CNAIR este gata să atribuie un contract şi constată că între bugetul firmei câştigătoare şi ce are în caietul de sarcini există o diferenţă, aceasta să fie suportată de la bugetul de la stat, să nu se mai organizeze o licitaţie şi să se piardă timp. Sunt două măsuri care vor relansa domeniul construcţiilor”, a declarat ministrul Teodorovici.

Potrivit reprezentanţilor companiei care execută lucrările de construire a podului peste Dunăre între judeţele Tulcea şi Brăila, până la finele acestui an se vor încheia lucrările la fundaţia podului.

Podul peste Dunăre între judeţele Brăila şi Tulcea este unul din obiectivele anunţate de peste 20 de ani de autorităţile publice, pentru care s-au făcut mai multe studii de fezabilitate.

Durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni, din care 12 luni proiectarea şi 36 de luni execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani.

Te-ar mai putea interesa și
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să producă până la 1.500 de vehicule în acest an, a anunţat vineri......
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...