1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Cuc: Semnăm joi contractul de elaborare a documentaţiei pentru pasajul de la Drajna

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru pasajul de la Drajna va fi semnat joi, la Slobozia, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Palatul Victoria.

22 mai, 2019 | Agerpres

"Mâine mă voi afla la Slobozia, judeţul Ialomiţa, unde vom semna contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi proiect tehnic pentru pasajul de la Drajna. Este un obiectiv care a fost aşteptat în zona respectivă, un obiectiv care vine să defluiască foarte mult traficul. A fost un obiectiv care a fost lansat la licitaţie în urmă cu ceva timp. Au fost depuse ofertele în urmă cu trei săptămâni şi aş vrea din nou să subliniez, ca şi în alte cazuri, Compania de Autostrăzi s-a mişcat foarte repede. Iată că în trei săptămâni a şi evaluat ofertele şi mâine (joi, 23 mai - n. r.) vom semna contractul de elaborare a documentaţiei pentru acest obiectiv. O să am o discuţie cu firma respectivă să îi rog să grăbească documentaţia, astfel încât mi-aş dori ca până la sfârşitul anului să semnăm contractul de execuţie pentru acest obiectiv", a spus Cuc.

De asemenea, vineri, ministrul va merge pe lotul 3 al autostrăzii Suplacu de Barcău - Borş, Biharia - Borş, unde vor demara lucrările.

"Vineri mă voi afla în judeţul Bihor, unde vom merge pe tronsonul de autostradă dintre Suplacu de Barcău şi Borş, lotul 3 Biharia - Borş, unde vom începe lucrările pentru a finaliza acest lot de autostradă în acest an, aşa cum şi-a asumat Compania de Autostrăzi şi în urma discuţiilor pe care le-am avut cu antreprenorul care are în executare acest obiectiv de investiţii", a precizat ministrul Transporturilor.

Şeful de la Transporturi a adăugat că începând de săptămâna viitoare va merge din nou pe şantiere, pentru a constata evoluţia lucrărilor.

"Voi sta, aşa cum mi-am început mandatul, voi sta pe şantiere de săptămâna viitoare. Din nou voi merge pe şantierele de autostrăzi să vedem exact cum au evoluat firmele care lucrează pe aceste tronsoane", a subliniat el.

Semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lotului 3 al autostrăzii Suplacu de Barcău - Borş (Autostrada Transilvania), în valoare de 28,5 milioane de euro, din fonduri europene, a avut loc pe 13 decembrie, la Prefectura Bihor, de către directorul CNAIR, Narcis Neaga, şi reprezentanţii firmei bihorene Trameco şi ai firmei slovace Vahostav.

Lotul 3 al Autostrăzii Suplacu de Barcău - Borş se întinde între localităţile Biharia şi Borş, pe o zonă de câmpie, până la graniţa româno-ungară, intersectând la nord de comuna Biharia drumul naţional DN19 (Oradea-Satu Mare). Lucrările vor fi executate de asocierea Trameco SA - Vahostav SK AS - Drumuri Bihor SA - Drum Asfalt SRL - East Water Drillings SRL.

Valoarea acestui contract de proiectare şi execuţie este de 134.221.397,72 lei, fără TVA, echivalentul a 28,5 milioane de euro, din fonduri europene nerambursabile. Costul pe kilometru este de 5,3 milioane de euro, fără TVA.

Durata de realizare a contractului este de 19 luni, din care patru luni pentru activitatea de proiectare şi 15 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor ofertată de asocierea declarată câştigătoare este de zece ani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO