Cum a arătat telefonul ideal pentru români în 2013

Smartphone-urile au acaparat piaţa de comunicaţii mobile din România, iar dacă în trecut utilizatorii căutau telefoane cât mai simple, odată cu apariţia segmentului de dispozitive inteligente, pretenţiile au crescut. Să vedem cum arată telefonul ideal pentru utilizatorii autohtoni.
Economica.net - lun, 23 dec. 2013, 22:03
Cum a arătat telefonul ideal pentru români în 2013

“Românii vor un telefon cu un display cât mai mare, să fie dotat cu o cameră foto performantă, să aibă un procesor puternic, memorie internă generoasă şi un aspect modern. Un interes crescut din partea clienţilor a fost către funcţia care le permite filmarea HD”, a declarat Mihai Pătraşcu CEO-ul magazinului online evoMAG.

Potrivit acestuia, anul acesta s-au vândut foarte bine modelele produse de Samsung si Apple. In vanzarile evoMAG s-au remarcat modelele Galaxy S4 si iPhone 5.

Ca şi în cazul laptopurilor pe care românii le schimbă cam odată la 18 luni şi în cazul smartphone-urilor suntem mult în urma ţărilor europene. Apariţia terminalelor cu ecrane tot mai mari ar putea scădea însă perioada în care românii îşi schimbă un smartphone.

“Spre deosebire de alte state europene, unde telefonul mobil se schimbă o dată la 6 luni de zile, la noi, durata medie de folosire a unui smartphone este de aproximativ un an de zile. Telefoanele cu display de peste 5 inci devin din ce în ce mai căutate, iar preţul pentru acestea va scădea. Deci, ne putem aştepta la o creştere în vânzări pe modele de 5 si 6 inci”, a mai spus Mihai Pătraşcu.

Dacă în 2012 producătorii estimau că vor comercializa în România, lucrurile se schimbă de la an la iar piaţa este destul de imprevizibilă.

“Creştere accelerată este sintagma pe care o folosim atunci când vorbim se segmentul smartphone-urilor. Cât priveste vanzârile evoMAG pe acest segment, estimăm pentru 2013 o crestere de 35% până la un volum de aproximativ 6.000 de unităţi. La nivelul intregii pieţe, furnizorii locali de smartphone-uri estimează ca anul acesta se vor vinde între 1,5 şi 2 milioane de unităţi”, a declarat reprezentantul magazinului online.

Ce se întâmplă cu aşa zisele produse româneşti? Mulţi clienţi nu ştiu că produsele cumpărate de la brandurile româneşti sunt practic achiziţionate din China la preţuri cu mult mai mici în comparaţie cu cele practicate, iar singurul lucru autohton este brandul. Nu există fabrici care să producă tehnologie sau ingineri care să inoveze în acest segment şi să putem vedea un produs gândit 100% în România.

Dar, cu toate acestea, produsele vândute sub branduri româneşti câştigă teren în preferinţele utilizatorilor.

“O pondere din ce în ce mai importantă în vânzări revine şi producătorilor români de smartphone-uri şi tablete. Şi asta pentru că raportul calitate – preţ al produselor româneşti este foarte bun, mai ales că firmele romaneşti, prin produsele pe care le scot în piaţă, aduc în ţară ultimele noutăti în materie de tehnologie. Gadget-urile româneşti au ajuns la o pondere de 20% din vânzările de tablete şi smartphone-uri, spre exemplu, datorită preţului accesibil, şi al produselor din ce în ce mai bune, comparabile chiar cu cele ale producătorilor consacraţi la nivel mondial”, a mai spus Pătraşcu.

 

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...