Cum a înlocuit tableta contractul scris și ce înseamnă asta pentru mediul înconjurător

Pandemia globală COVID-19 împiedică persoanele să călătorească și a introdus numeroase măsuri restrictive, cum ar fi blocarea, suspendarea serviciilor de transport și închiderea altor servicii neesențiale pentru a evita apropierea de alte persoane.
Economica.net - mie, 25 nov. 2020, 14:18
Cum a înlocuit tableta contractul scris și ce înseamnă asta pentru mediul înconjurător

Una dintre consecințele pe plan mondial este că tot mai multe persoane fizice, companii și întreprinderi doresc acum să utilizeze semnăturile electronice ca alternativă la semnăturile tradiționale cu cerneală pentru a putea continua să funcționeze de la distanță. Se așteaptă ca piața globală a semnăturilor digitale să crească de la 1,83 miliarde de dolari în 2019 la 2,33 miliarde în 2020, iar previziunile sunt ca piața să ajungă la 4,95 miliarde de dolari în 2023. (Sursa)

Și pentru companiile din România, protecția sănătății angajaților și clienților a implicat trecerea accelerată la semnarea contractelor fără folosirea hârtiei. O măsură care a ajutat inclusiv mediul înconjurător.

„Noua realitate este dominată de pericolul îmbolnăvirii cu virusul COVID-19, iar printre măsurile pe care le-am luat pentru a ne proteja colegii și clienții este una care are, de asemenea, efecte benefice asupra mediului înconjurător,” spune Andrei Popovici, Director Executiv Vânzări Locale și Operațiuni Clienți la Telekom Romania.

Tehnicieni echipați cu tablete electronice în loc de mape cu hârtii

Totul a început anul trecut, pe parcursul căruia toți tehnicienii de la Telekom Romania au primit tablete. Scopul era accesarea cât mai ușoară a aplicațiilor interne. „Anul acesta am început cu implementarea semnării contractelor de către clienți pe tableta tehnicianului. O mare parte din documentele contractuale pe care tehnicienii sau șefii de compartimente le printau zilnic la birou se pot semna acum pe tabletă. Clienții pot accesa documentele contractuale imediat după semnare în contul lor MyAccount și le primesc și pe email,” declară Norbert Hockl, Manager Excelență Operațională Telekom Romania.

Această abordare a adus câteva avantaje semnificative. Nu numai că se folosește mult mai puțină hârtie, ceea ce înseamnă că se taie mai puțini copaci, dar și pentru clienți este mult mai simplu să salveze documentele în format digital, fără să mai fie nevoie să le arhiveze prin dosare. „Foarte important, crește distanțarea socială între tehnicieni care nu sunt nevoiți să se întalnească în fiecare dimineață în jurul imprimantei. Utilizăm mai puține resurse și ușurăm viața clientului nostru. Toate aceste acțiuni fac parte din procesul de simplificare și eficientizare a activității businessului nostru,” continuă Norbert Hockl.

Digitalizare chiar și pentru vânzările door-to-door

Pentru Telekom Romania, canalul „door to door” este un instrument prin care aduce clienți noi, mai ales în zonele unde urmează dezvoltarea de rețele noi de fibră optică. Abordarea este una proactivă, direct la ușa clientului.

„Acum câțiva ani făceam totul cu pixul pe hârtie. Birourile erau pline de hârtii cu vizitele făcute la clienți, își amintește Mihai Diaconu, Manager Vânzări și Monetizare Telekom Romania. Managementul, controlul și raportarea, totul se făcea ad hoc. Deciziile erau luate bazat pe intuiție și era clar că aveam nevoie de o schimbare. Am început un amplu proces de transformare prin care urma să renunțăm complet la hârtie și la pix. Urma să ne digitalizăm total. Am înlocuit pixul și hârtia cu tablete digitale pentru fiecare agent.”

Datele culese din teren au început să fie adunate prin intermediul tabletelor, ceea ce nu doar că a ușurat munca agenților, dar a adus și beneficii clare pentru protecția mediului înconjurător. Mai mult, „informațiile au devenit ușor de gestionat de către managementul companiei și de toți participanții în proces. Colegii s-au adaptat la noul sistem în mai puțin de 3 luni,” ne-a spus în încheiere Andreea Ioniță, Manager Monetizare Telekom Romania.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...