Cum alegi televizorul perfect pentru tine

Toţi ne dorim televizoare cât mai performante, cât mai mari, dar cum alegem televizorul perfect pentru noi? ECONOMICA.NET şi SensoDays.ro vă prezintă şase paşi pe care trebuie să îi urmaţi atunci când doriţi să achiziţionaţi un televizor
Economica.net - Dum, 06 iul. 2014, 18:20
Cum alegi televizorul perfect pentru tine

Primul pas: Verifică dimensiunile camerei în care va fi plasat televizorul

Deşi mulţi sunt tentaţi să-şi cumpere televizoare la diagonale cât mai mari, fiţi foarte atenţi la distanţa de la care veţi privi la televizor.

„Mai mare este mai bine” nu are niciun sens, alegerea unui televizor pentru sufrageria ta este la fel de importantă ca achiziţia unei canapele.

O mulţime de factori intră în joc. Ca regulă generală, luaţi în considerare o distanţă de 1.5 până la 3 ori mai mare decât dimensiunea ecranului. De exemplu, un televizor de 32 inch (81 cm) este recomandat pentru o distanţă de vizualizare între 1.3 – 2.4 metri.

Pasul 2: Rezoluţia

Standardul de rezoluţie actual este Full HD, asta înseamnă o rezoluţie de 1920×1080 pixeli, sau UltraHD cu o rezoluţie de 3840 x 2160 pixeli.

Nu este indicat să achizitionati un televizor mai mare de 26 inch (66cm) fără ca acesta să dispună de rezoluţie Full HD.

Majoritatea televizoarelor smart din ziua de azi dispun şi de tehnologia 3D, facilitând vizionarea de filme şi programe tv în acest format, pe care până nu demult îl regăseam disponibil doar în cinematografe.

Pasul 3:  Testează unghiul de vizualizare al imagini

Pentru a testa calitatea imaginii din diferite unghiuri, aşezaţi-vă în faţa televizorului pe centru şi faceţi câţiva paşi stânga sau dreapta. Observaţi dacă odată cu deplasarea în unghi se schimbă şi culorile televizorului. Daca observaţi acest lucru, evitaţi respectivul model de televizor.

Pasul 4: Verifica rezolutia statica

Deşi această caracteristică a televizorului este mai greu de testat încercaţi să fiţi cât mai atent la detaliile imaginilor. Spre exemplu urmăriţi dacă firele de par ale personajelor de pe ecran se văd clar.     

Pasul 5: Un factor important pentru microbişti: rezoluţia de mişcare

Pentru cei pasionaţi de filmele de acţiune sau sport, acest factor trebuie să conteze foarte mult.

Verificaţi dacă în timpul unui meci puteţi distinge clar picioarele jucătorilor, iar dacă le vedeţi în ceaţă atunci televizorul este slab calitativ la acest capitol.

În general televizoarele actuale  stau foarte bine la această caracteristică, majoritatea avand disponibile tehnologii de afişare a imaginii la 120 Hz.

Pasul 6: Verifică accesoriile şi ieşirile televizorului

Nu uitaţi să verificaţi calitatea telecomenzii, dacă aceasta este iluminată şi dacă poate fi inlocuită uşor cu una universală.

Verificaţi dacă televizorul prezintă toate cablurile de conectare, dacă oferă cât mai multe mufe pentru diverse tipuri de conectări şi dacă acestea sunt uşor accesibile.

Te-ar mai putea interesa și
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori după înjunghierea unui episcop creștin
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori ...
Platforma de socializare X a anunțat sâmbătă că va contesta în instanță un ordin al unui organism de reglementare australian, în care i se cere să elimine unele postări legate de......
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina ...
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul ...
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...