Cum arată apartamentele din cel mai nou bloc de locuinţe din Capitală. GALERIE FOTO

Dezvoltatorul spaniol Gran Via, care a intrat pe piaţa românească înainte de criză şi care a investit 120 de milioane de euro în terenuri în Bucureşti şi Constanţa, va finaliza în curând primul bloc de locuinţe.
Andrada Ghira - joi, 13 feb. 2014, 13:28
Cum arată apartamentele din cel mai nou bloc de locuinţe din Capitală. GALERIE FOTO

Pe terenul de 25.000 de mp pe care îl deţine din fosta platformă Frigocom din Bucureşti, Gran Via a construit un bloc cu 84 de apartamente şi are în plan continuarea investiţiilor cu două noi blocuri.

În primul bloc din proiectul numit Timişoara 58 Apartments, compania a investit 4,5 milioane de euro. 

La aproape toate apartamentele construite în acest prim bloc se aplică TVA de 5%, iar multe dintre ele se încadrează în programul Prima Casă. Preţurile pornesc de la 44.000 de euro, fără TVA, pentru apartamentele cu două camere, iar pentru cele cu trei camere, preţurile pornesc de la 63.000 de euro fără TVA. Parcările exterioare costă 4.000 de euro/loc plus TVA, dar nu este obligatorie achiziţia unui loc de parcare atunci când se contractează un apartament.

Pentru un apartament de 52.500 de euro, preţ în care este inclusă şi TVA, cu un avans de 15%, rata lunară este de 1.100 de lei.

„Sperăm să demarăm construcţia pentru celelalte două blocuri cât de curând, în funcţie de decizia acţionarilor şi a posibilităţilor de finanţare. Dacă vânzările merg cum sperăm noi, am putea începe în primăvară sau vară”, a declarat Antoanela Comşa, general manager al Gran Via.

Şi ca vânzările să meargă bine, dezvoltatorul speră ca ritmul să fie de 10 apartamente pe lună. Asta ar însemna ca până la sfâşitul anului, Gran Via să vândă toate cele 84 de apartamente.

În cea de-a doua fază a proiectului compania vrea să ridice două blocuri cu un total de 170 de apartamente, iar investiţia se ridică la nouă milioane de euro, finanţare proprie.

Cât despre celelalte terenuri deţinute de Gran Via în România, 3,8 ha din Electrotehnica, 2,6 ha din Tricodava şi 6 ha la Constanţa, Comşa spune că momentan nu sunt planuri de a demara investiţii, deşi nu exclude varianta unor parteneriate.

Ce profituri vor dezvoltatorii de astăzi

„Cei care încep astăzi dezvoltări rezienţiale de la zero, caută randamente investiţionale de 20%. Cei care au cumpărat terenul înainte de criză, au marje de profit aproape spre zero”, a declarat Rafaela Nebreda, managing partner al agenţiei imobiliare Imoteca.

Spaniolii de la Gran Via au cumpărat mai multe platfrome industriale înainte de criză, iar randamentul investiţional pentru proiectul de la Frigocom este sub 9%. 

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...