Cum arată bilanţul intervenţiilor MAI de sâmbătă

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat, sâmbătă, că efectivele sale şi autorităţile locale au intervenit pentru deblocarea a aproximativ 30 de autovehicule în care se aflau peste 40 de persoane, degajarea a peste 800 de copaci, 13 stâlpi de electricitate şi a trei cabluri electrice.
Economica.net - sâm, 26 ian. 2019, 14:37
Cum arată bilanţul intervenţiilor MAI de sâmbătă

„În cursul zilei de astăzi, s-au semnalat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul a 16 judeţe – Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea şi municipiul Bucureşti, unde efectivele MAI şi autorităţile locale au intervenit pentru deblocarea a 31 autovehicule cu 42 de persoane, degajarea a 810 copaci, 13 stâlpi de electricitate şi a trei cabluri electrice, fiind afectate 55 autoturisme, precum şi în alte situaţii de risc. În acest moment se intervine în 4 judeţe (Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Vâlcea) şi municipiul Bucureşti pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, pentru împrăştierea de materiale antiderapante, cât şi pentru degajarea copacilor şi evacuarea apei de pe carosabil”, se arată într-un comunicat al MAI.

Potrivit sursei citate, în judeţul Arad (localitatea Semlac), pe DJ 709D, s-a intervenit cu trei utilaje de la autorităţile locale pentru deblocarea a 30 autoturisme cu aproximativ 40 persoane care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii.

În Buzău, s-a intervenit cu o ambulanţă SMURD şi un utilaj de la autorităţile locale pentru acordarea asistenţei medicale unui pacient de 64 ani care acuza dureri toracice.

În Ilfov (Voluntari, Pantelimon, Cernica, Buftea, Snagov, Otopeni, Măgurele) s-a intervenit pentru degajarea a 38 copaci şi doi stâlpi de electricitate.

În municipiul Bucureşti s-a intervenit pentru degajarea a 740 copaci, 10 stâlpi şi trei cabluri electrice căzuţi pe carosabil, fiind afectate 55 autoturisme.

Conform MAI, traficul rutier este restricţionat pe DN 67 pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, închis pe 14 drumuri judeţene din Ialomiţa şi DC 134 şi se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea arterelor rutiere din judeţele aflate sub atenţionare cod galben.

Pe drumurile naţionale şi autostrăzi, CNAIR a acţionat cu 861 utilaje, fiind utilizate 2.886 tone de material antiderapant şi 44 tone de clorură de calciu, informează MAI.

„Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situaţiei distribuitorilor de electricitate, la ora 14,00 sunt nealimentate cu energie electrică 180 localităţi din 17 judeţe (Argeş, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Hunedoara, Dolj, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Teleorman, Tulcea şi Vâlcea), fiind afectaţi 157.405 consumatori finali. Se acţionează în teren cu 196 echipe de intervenţie. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţia autorităţilor din judeţul Ialomiţa 16 generatoare de energie electrică de mare capacitate pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor afectaţi”, relevă sursa citată.

În ceea ce priveşte traficul fluvial şi naval, sunt închise Porturile Midia, Constanţa Fluvial şi Bara Sulina, iar circulaţia bacurilor pe Dunăre se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Efectivele MAI – pompieri, jandarmi şi poliţişti – rămân în continuare mobilizate în sprijinul populaţiei, în contextul emiterii de către ANM a unei noi atenţionări de cod galben pentru intervalul sâmbătă, ora 14,00 – duminică, ora 10,00, care vizează şase judeţe (Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi), precum şi municipiul Bucureşti, fiind prognozate depuneri semnificative de gheaţă şi polei, precipitaţii slabe, predominat sub formă de ploaie, intensificări temporare ale vântului şi ninsori la munte, în special la altitudini mari.

Te-ar mai putea interesa și
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea lucrărilor de montare a reperelor topografice pe pereţii pasajului......
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...