1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Imobiliare

Cum arată mallul fantomă din România pe care nu îl cumpără nimeni

Inaugurat în noiembrie 2008 şi închis şapte luni mai târziu, mallul Armonia din Brăila a intrat în insolvenţă în noiembrie 2010, iar la sfârşitul lui 2011 s-a dispus deschiderea procedurii de faliment. Încercările de valorificare prin licitaţie nu au dat nici un rezultat.

05 ian, 2013 | ECONOMICA.net

Nici un posibil cumpărător nu s-a prezentat la licitaţiile organizate de Casa de Insolvenţă Transilvania. Drept urmare, CITR a propus creditorilor modificarea strategiei şi valorificarea proiectului prin licitaţii publice în negociere directă, strategie aprobată în septembrie 2012.

Mallul este construit pe un teren cu o suprafaţă de peste 197.000 mp şi are o suprafaţă construită de 36.585 mp. Aria desfăşurată a proiectului este de 41.850 mp, iar suprafaţa închiriabilă este de 29.500 mp. Parcarea oferă 2.100 de locuri.

"Până în prezent însă nu s-a depus nicio ofertă pentru achiziţionarea Mall Armonia. Având în vedere şi precedentul şi experienţa licitaţiilor publice ce nu s-au finalizat cu valorificare, urmează să stabilim, împreună cu creditorii societăţii, strategia de continuare a valorificării activului”, au declarat anul trecut pentru ECONOMICA.NET, reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania. Citeşte mai multe aici.

Armonia Brăila a fost construit de Red Management Capital prin firma Red Project Three, care a intrat în faliment la sfârşitul anului trecut. Investiţia în proiect a fost de 45 de milioane de euro, iar Volksbank, banca finanţatoare, are o expunere de aproximativ 28 de milioane de euro. Raportul CITR arată că datoriile firmei sunt de 35 de milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO