Cum arată mallul Promenada cu o zi înainte de deschidere. GALERIE FOTO

Cel mai nou mall din Capitală îşi va deschide porţile mâine, 17 octombrie. 
Andrada Ghira - mie, 16 oct. 2013, 10:37
Cum arată mallul Promenada cu o zi înainte de deschidere. GALERIE FOTO

Construit în 22 de luni, cel mai nou mall din Bucureşti a necesitat o investiţie de peste 130 de milioane de euro din partea Raiffeisen evolution. 

„Centrul comercial este închiriat în proporţie de 95% din suprafaţă. Avem un număr de parteneri interesaţi pentru ocuparea celorlalte spaţii şi suntem încrezători că vom semna contractele în următoarele două-trei săptămâni. Ne aşteptăm la un trafic zilnic de 25.000 de persoane, iar pentru periaoda sărbătorilor de Crăciun, ne aşteptăm la cel puţin 30.000 – 35.000 de vizitatori”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, Markus Neurater, manging director Raiffeisen evolution. 

De mâine, 17 octombrie, vizitatorii sunt aşteptaţi în cele 140 de magazine. Majoritatea chiriaşilor au finalizat lucrările de amenajare a spaţiilor închiriate, în timp ce în altele se puneau la punct ultimele detalii. La magazinul Lacoste, se spăla podeaua, iar marfa lipsea din rafturi, iar la magazinele Altex şi Flanco se instalau pe rafturi laptopurile şi alte produse electronice. În alte magazine, după ce au terminat de aranjat marfa pe rafturi, vânzătoarele se pozează cu modelele din vitrină. 

Nu toţi chiriaşii mallului vor prinde marea deschidere de mâine. Într-un alt spaţiu, unde se va deschide un magazin de decoraţiuni interioare, încă se lucrează la finisarea pereţilor. În spaţiul unde se va deschide magazinul Lashez, dincolo de obloanele trase, se pot vedea schelele şi muncitorii care lucrează la amenajare. World Class va deschide o sală de sport în mall de-abia pe 1 decembrie. 

„Chiria medie se încadrează în nivelul mediul al chiriilor din Bucureşti. După şase luni, vom veedea dacă suntem în buget, peste, sau sub”, a declarat Monica Bărcuţean, managing director Reiffeisen evolution România. 

Printre premierele, ca şi chiriaşi, se numără cafeneaua-magazin de la Tchibo, de unde se pot cumpăra şi haine pentru adulţi şi copii, dar şi magazinul H&M Home.  

Proprietarii Promenada au primit deja oferte de cumpărare

Întrebat dacă Raiffeisen evolution are în plan vânzarea proiectului, Neurater a declarat că „Vom păstra acest proiect pentru o perioadă de timp şi apoi vom vedea. Nu au fost planuri de vânzare, dar în ultima lună am primit oferte pe care nu le-am vrut”. 

Compania este în cautare de noi terenuri pentru investiţii, în special pentru clădiri de birouri cu suprafeţe de 15.000 – 20.000 mp. 

Deşi deţine un teren de 9 hectare în Străuleşti, cumpărat în 2008 cu 90 de milioane de euro de la Petrom, pe care urma să construiască clădiri de locuinţe, Neurater spune că acum nu este momentul pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidenţiale. 

Te-ar mai putea interesa și
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii......
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai ...
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...