Cum arată prima autostradă care va fi inaugurată în 2018 FOTO

Asociaţia Pro Infrastructură (API) a prezentat noi imagini cu prima autostradă care va fi deschisă circulaţiei anul viitor. După mai multe amânări, recepţia lotului 3 al autostrăzii Sebeş – Turda a fost programată pentru data de 9 ianuarie 2018.
Economica.net - joi, 28 dec. 2017, 21:57
Cum arată prima autostradă care va fi inaugurată în 2018 FOTO

Sursa foto: elion, membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură

O comisie a Companiei Naţionale de Adminsistrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va merge pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda pe 9 ianuarie 2018, pentru a vedea dacă se poate efectua recepţia.

Termenul pentru efectuarea recepţiei acestui lot de autostradă a fost amânat de mai multe ori, din cauza unor neconformităţi, au explicat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pentru lotul 3 al autostrăzii Sebeș – Turda, unde antreprenor este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 99%. Cu toate acestea a fost nevoie ca recepția la finalizarea lucrărilor să fie reprogramată pentru data de 9 ianuarie 2018, deoarece s-au constatat mai multe neconformități.

„Principala problemă identificată este nerespectarea de către Antreprenor a propriului proiect tehnic de construcție a căilor de rulare pe pod. Un alt element care a făcut imposibilă recepția lucrărilor este reprezentat de existența unor zonele cu exces de bitum. Aceste zone sunt foarte periculoase, în special pe timp de ploaie și în perioada iernii deoarece nu asigură aderența minimă a pneurilor la suprafața de rulare, ceea ce poate duce la accidente cu deznodământ tragic”, au spus oficialii de la Drumuri la jumătatea lunii decembrie.

În ceea ce privește iluminatul pe poduri, constructorul nu a montat lămpi cu led și teledetecție, așa cum prevede proiectul privind siguranța circulației, aprobat de CNAIR SA, în urmă cu 2 ani și 6 luni. În zonele respective au fost montate în schimb lămpi cu sodiu și fără telegestiune, al căror consum dublează practic factura la energia electrică, au adăugat reprezentanţii CNAIR.

Contractul pentru construirea lotului 3 din Autostrada Sebeş – Turda a fost semnat în aprilie 2014 cu Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, pentru suma de 420,5 milioane de lei (circa 80% din estimarea inițială a CNAIR de 532 milioane de lei).

Lotul 3 din Autostrada Sebeş – Turda nu este prima şosea de mare viteză construită în România de către italienii de la Tirrrena Scavi. Ei au mai finalizat în decembrie 2013 lotul 1 al autostrăzii Lugoj – Deva (27,47 de kilometri – inclusiv conexiunea dintre A1 şi Centura Lugoj) după lucrări de doi ani şi jumătate.

De asemenea, în decembrie 2015, Tirrena Scavi a finalizat şi lotul 2 al autostrăzii Timişoara – Lugoj (25,62 kilometri), cu şapte luni mai devreme faţă de termenul contractual.

Tirrena Scavi a mai lucrat şi pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti, secţiunea dintre Centura Bucureşti până la Moara Vlăsiei, în cadrul asocierii conduse de Impressa Pizzarotti.

Citeşte şi Ministerul Transporturilor schimbă legea pentru a inaugura autostrăzi neterminate

Te-ar mai putea interesa și
Dogecoin plănuiește să ajungă pe lună, dar Meme Kombat o va lua înainte (P)
Dogecoin plănuiește să ajungă pe lună, dar Meme Kombat o va lua înainte (P)
Pe 17 noiembrie, prețul Dogecoin a crescut până la 0,089 dolari, o creștere provocată de comunitate. În același timp, noua monedă GROK a ajuns la o evaluare de 200 milioane de dolari înainte......
Percheziţii într-un dosar privind fraude cu terenuri ale statului în Herăstrău. Prejudiciu – 10 milioane euro
Percheziţii într-un dosar privind fraude cu terenuri ale statului în Herăstrău. Prejudiciu – 10 milioane euro
Procurorii DNA efectuează marţi percheziţii domiciliare în 11 locaţii din Bucureşti - sediile unor societăţi comerciale ...
România va putea recicla cu până la 80% mai mult prin proiectul SGR – analiză
România va putea recicla cu până la 80% mai mult prin proiectul SGR – analiză
România poate obţine un avans de reciclare cu până la 80% în următorii ani, prin implementarea şi funcţionarea corespunzătoare ...
Şefii Volkswagen pregătesc terenul pentru restructurări la marca VW care „nu mai este competitivă”
Şefii Volkswagen pregătesc terenul pentru restructurări la marca VW care „nu mai este competitivă”
 Constructorul auto german Volkswagen îşi pregăteşte angajaţii pentru restructurări de personal, directorul responsabil ...