Cum arată noul sediul al Orange România în care muncesc 1.600 de angajaţi. GALERIE FOTO

Aproape jumătate din angajaţii Orange România s-au mutat la sfârşitul anului trecut în noua clădire din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu din Bucureşti. 
Andrada Ghira - vin, 23 ian. 2015, 11:42
Cum arată noul sediul al Orange România în care muncesc 1.600 de angajaţi. GALERIE FOTO

Operatorul telecom a închiriat opt etaje cu o suprafaţă de 13.700 mp în clădirea Green Court Bucharest, construită de suedezii de la Skanska. În total, 1.630 de angajaţi au fost relocaţi în noul sediu în perioada 24 octombrie-15 decembrie, cu 200 de angajaţi care au fost mutaţi la sfârşitul fiecărei săptămâni. Suprafaţa medie alocată unui angajat a crescut la 8 mp. 

„Am început acest proces în urmă cu mai bine de un an. Când am vorbit cu experţii noştri din grupul Orange, ne-au spus că vom avea nevoie de trei ani, dar totul a avut loc într-un an”, a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange.

Având în vedere chiria medie din zonă, de 15 euro/mp, Orange ar putea plăti o chirie de 2,4 milioane de euro anual pentru noul sediu.  Diego Martinez Lopez, directorul financiar al companiei, spune că prin această mutare se face o economie de 8% faţă de situaţia anterioară mutării, când mai multe departamente aveau sedii în zone diferite. Majoritatea angajaţilor au lucrat anterior în clădirea Iride Business Park, acolo unde există probleme de trafic. 

Orange România are acum două sedii centrale: Green Court, cu 1.630 de angajaţi şi Europe House, cu 600 de angajaţi, iar restul sunt în sediile din ţară. 

Prima clădire din proiectul Green Court a fost cumpărată de compania Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, avea la sfârşitul lui 2013 un număr de 236,3 milioane de clienţi la nivel mondial, dintre care 178,5 milioane erau abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.

Pe piaţa românească, veniturile Orange România s-au majorat, în primele şase luni ale anului 2014, cu 4,5%, până la valoarea de 448,3 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Totodată, datorită investiţiei în reţea, inclusiv în cea mai extinsă acoperire 4G, Orange a ajuns, în primul semestru al anului, la 10.384.000 de clienţi, cu aproximativ 184.000 mai mulţi decât la finalul lunii iunie 2013.

Urmează Vodafone şi Telekom

Vodafone îşi va muta operaţiunile în apropiere de Orange, unde a închiriat o surpafaţă de 16.000 mp din clădirea Bucharest One, dezvoltată de Globalworth. Iar cea mai mare mutare o va face Telekom, care a închiriat 25.000 de mp tot într-o clădire construită tot de Globalworth, deasupra staţiei e metrou Pipera. 

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...