Cum arată noul sediul al Orange România în care muncesc 1.600 de angajaţi. GALERIE FOTO

Aproape jumătate din angajaţii Orange România s-au mutat la sfârşitul anului trecut în noua clădire din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu din Bucureşti. 
Andrada Ghira - vin, 23 ian. 2015, 11:42
Cum arată noul sediul al Orange România în care muncesc 1.600 de angajaţi. GALERIE FOTO

Operatorul telecom a închiriat opt etaje cu o suprafaţă de 13.700 mp în clădirea Green Court Bucharest, construită de suedezii de la Skanska. În total, 1.630 de angajaţi au fost relocaţi în noul sediu în perioada 24 octombrie-15 decembrie, cu 200 de angajaţi care au fost mutaţi la sfârşitul fiecărei săptămâni. Suprafaţa medie alocată unui angajat a crescut la 8 mp. 

„Am început acest proces în urmă cu mai bine de un an. Când am vorbit cu experţii noştri din grupul Orange, ne-au spus că vom avea nevoie de trei ani, dar totul a avut loc într-un an”, a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange.

Având în vedere chiria medie din zonă, de 15 euro/mp, Orange ar putea plăti o chirie de 2,4 milioane de euro anual pentru noul sediu.  Diego Martinez Lopez, directorul financiar al companiei, spune că prin această mutare se face o economie de 8% faţă de situaţia anterioară mutării, când mai multe departamente aveau sedii în zone diferite. Majoritatea angajaţilor au lucrat anterior în clădirea Iride Business Park, acolo unde există probleme de trafic. 

Orange România are acum două sedii centrale: Green Court, cu 1.630 de angajaţi şi Europe House, cu 600 de angajaţi, iar restul sunt în sediile din ţară. 

Prima clădire din proiectul Green Court a fost cumpărată de compania Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, avea la sfârşitul lui 2013 un număr de 236,3 milioane de clienţi la nivel mondial, dintre care 178,5 milioane erau abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.

Pe piaţa românească, veniturile Orange România s-au majorat, în primele şase luni ale anului 2014, cu 4,5%, până la valoarea de 448,3 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Totodată, datorită investiţiei în reţea, inclusiv în cea mai extinsă acoperire 4G, Orange a ajuns, în primul semestru al anului, la 10.384.000 de clienţi, cu aproximativ 184.000 mai mulţi decât la finalul lunii iunie 2013.

Urmează Vodafone şi Telekom

Vodafone îşi va muta operaţiunile în apropiere de Orange, unde a închiriat o surpafaţă de 16.000 mp din clădirea Bucharest One, dezvoltată de Globalworth. Iar cea mai mare mutare o va face Telekom, care a închiriat 25.000 de mp tot într-o clădire construită tot de Globalworth, deasupra staţiei e metrou Pipera. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Multinaționalele anunță „Apocalipsa după COVID 19”: Cresc taxele și explodează procesele și executările silite. Guvernele lumii, din ce în ce mai îndatorate
Multinaționalele anunță „Apocalipsa după COVID 19”: Cresc taxele și explodează procesele și executările ...
Companiile multinaționale văd un viitor trist, în contextul pandemiei cu Coronavirus. Aproape 60% cred că guvernele lumii ...
Coronavirus: Majoritatea germanilor sprijină vaccinarea obligatorie anti-COVID-19
Coronavirus: Majoritatea germanilor sprijină vaccinarea obligatorie anti-COVID-19
Aproape două treimi din populaţia Germaniei susţine vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 - o propunere care urmează ...
Rafila: Trebuie să luăm măsuri care poate vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină
Rafila: Trebuie să luăm măsuri care poate vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, în contextul confirmării primelor două cazuri cu varianta ...