Cum arată tramvaiul de lux pe care îl face Gruia Stoica, câştigătorul CFR Marfă, la Paşcani

Tramvaiul modernizat de Electroputere VFU Paşcani (fosta Remarul) a început să circule pe liniile Iaşiului. Firma din Paşcani este controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, câştigătorul licitaţiei pentru CFR Marfă, care spune că ar putea face alte 100 de tramvaie în cel mult doi ani.
Economica.net - joi, 15 aug. 2013, 21:02
Cum arată tramvaiul de lux pe care îl face Gruia Stoica, câştigătorul CFR Marfă, la Paşcani

După o prezentare oficială aşteptată de ieşeni încă de anul trecut, tramvaiul modernizat de compania de material rulant Electroputere VFU Paşcani (RMAR, fosta Remarul), a început să circule pe liniile capitalei Moldovei.

Acţionarul majoritar al Electroputere VFU Paşcani (RMAR) este Grup Feroviar Român, controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, care are peste 90% din titlurile RMAR.

Firma din Paşcani ar putea face, într-un an şi jumătate sau doi, alte 100 de tramvaie ca acela modernizat, potrivit patronului GFR, care a câştigat la licitaţie compania naţională CFR Marfă, citat de presa locală.

Investiţia în tramvaiele noi ale Iaşiului ar putea fi susţinută de fonduri europene, potrivit speranţelor edililor ieşeni, care tocmai au reînfiinţat o nouă societate de transport public, după ce predecesoarea sa a intrat în insolvenţă.

Tramvaiul vedetă al Iaşiului a fost reconstruit integral pornindu-se doar de la şasiul unui vehicul  german GT4, datând din 1962. Costul a fost de circa 500.000 de euro, adică de 60% din cela unui tramvai nou, potrivit estimărilor lui Gruia Stoica.

Inginerii de la Paşcani Remar au dotat tramvaiul cu instalaţii de aer condiţionat, geamuri termopan şi scaune tapiţate, precum şi cu sisteme de supraveghere video. De asemenea, în cabina sa remodelată complet, vatmanul se va orienta cu ajutorul unui sistem de monitoare şi de camere video care vor da informaţii despre poziţia călătorilor şi despre trafic.

Tramvaiul ar putea fi dotat chiar şi cu un tablou de diagnoză automată, cu transmisie la depou.

Electroputere VFU Paşcani  şi-a dublat cifra de afaceri pe primul semestru din acest an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi a făcut un profit brut  de 4,7 milioane de lei. 

Compania valorează 29 de milioane de lei pe piaţa Rasdaq a BVB.

Recent, magnatul feroviar a anunţat că va produce şi locomotive, la Reloc Craiova, o altă firmă Grupului Grampet, parte a Grupului Feroviar Român.

Te-ar mai putea interesa și
Ucrainenii atacă cu drone un depozit petrolier din Lugansk
Ucrainenii atacă cu drone un depozit petrolier din Lugansk
Forţele ucrainene au atacat duminică noaptea cu drone un depozit petrolier din regiunea Lugansk, aflată sub ocupaţie rusă, informează agenţia RIA Novosti, preluată de Reuters....
Germania: Exporturile au scăzut în octombrie mai mult decât se estima
Germania: Exporturile au scăzut în octombrie mai mult decât se estima
Exporturile Germaniei au scăzut mai mult decât se estima în octombrie, arată datele publicate luni de Oficiul federal ...
Furnizorii de energie nu își pot permite schema de factoring bancar propusă de ministrul Energiei ca soluție la neplata la timp a datoriilor statului
Furnizorii de energie nu își pot permite schema de factoring bancar propusă de ministrul Energiei ca soluție la neplata ...
Produsul de factoring prin care Guvernul ar fi vrut să implice băncile în plata datoriilor sale neplătite la timp către ...
Hella cumpără partea TMD Friction din asocierea Hella Pagid
Hella cumpără partea TMD Friction din asocierea Hella Pagid
Furnizorii auto Hella și TMD Friction, asociați în societatea Hella Pagid, au decis să renunțe la colaborare. Hella ...