Cum au evoluat preţurile locuinţelor din Drumul Taberei la o lună jumătate de la deschiderea metroului

Apariția metroului din Drumul Taberei pare să nu fi modificat prea mult piața rezidențială din zonă, prețurile locuințelor fiind mai degrabă schimbate de comportamentul cumpărătorilor în pandemie. Astfel, au crescut prețurile solicitate pentru locuințele mari de trei și patru camere sau ale caselor, la o lună și jumătate de la deschiderea noii magistrale de metrou. Iar situația e asemănătoare, dar mai haotică, pe piața chiriilor din Drumul Taberei.
Răzvan Zamfir - mar, 03 nov. 2020, 19:30
Cum au evoluat preţurile locuinţelor din Drumul Taberei la o lună jumătate de la deschiderea metroului

Așa cum anticipau consultanții, metroul nu prea a modificat prețurile, influența pandemiei fiind mai puternică decât faptul că locuitorii din Drumul Taberei pot ajunge mai ușor în celelalte zone ale Bucureștiului. De altfel, metroul din zonă circulă mult sub capacitate, oamenii continuă să prefere mașina personală, deși traficul din București e extrem de aglomerat, iar șoferii petrec ore întregi la volan zilnic și contribuie la aglomerație, poluare și toate celelalte aspecte negative ale utilizării mașinii proprii in oraș.

Astfel, potrivit portalului anunțul.ro, prețurile medii solicitate pentru garsoniere în Drumul Taberei au scăzut cu 1,17% în ultima lună și continuă tendința de reducere începută în iunie. În ultima lună, octombrie, acestea au ajuns la 40.159 euro, față de 42.128 euro în iunie.

De asemenea, după creșteri continue din mai până în octombrie, prețurile medii solicitate pentru apartamentele cu două camere s-au redus cu 1,51%, la 56.569 euro, de la 57.436 euro în septembrie, cel mai mare preț cerut în acest an.

Anul acesta, prețurile medii cerute pentru apartamentele cu trei camere au oscilat, cu creșteri și scăderi lunare, dar în octombrie au avansat cu 2,66%, la 74.235 euro, cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni, iar cele solicitate pentru apartamentele cu patru camere sau mai mari au crescut cu 4,52%, la 88.944 euro, probabil teama de un nou lockdown, i-au determinat pe cumpărători să caute apartamente mai spațioase.

Iar situația se repetă și în cazul caselor, care au marele avantaj al curții, rar întâlnit în cazul apartamentelor de la parterul unor proiecte rezidențiale noi, al căror preț mediu s-a majorat, în ultima lună, cu 10,02%, la 191.273 euro.

Piața chiriilor iese din tipar

Probabil, tot teama de un nou lockdown a propulsat și valoarea chiriilor cerute pentru case, care a ajuns la 1.150 euro/lună, un avans cu 15% față de luna trecută. La patru camere sau mai multe, însă, apare o scădere masivă, de 19,65%, probabil determinată de scăderea cererii, care nici în vremuri normale nu era prea mare.

Iar tendința, deși atenuată se repetă și în cazul apartamentelor cu trei camere, unde chiriile medii cerute au scăzut cu 2,5%, la 344 euro/lună, tot pe scădere, cu 1,67%, fiind și apartamentele cu două camere, unde chiria medie se cifrează la 295 euro/lună.

În fine, reducerea chiriilor continuă și în cazul garsonierelor, unde apare o scădere cu 0,42%, la 238 euro/lună, consfițind reduceri pe linie ale chiriilor, cu excepția celor cerute pentru case.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Un război financiar cu o miză uriașă se poartă în aceste zile în România, după ce Ben Madadi, care deține în prezent ...
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Discuţiile dintre Republica Moldova şi Rusia rămân divergente asupra preţului şi altor detalii ale unui nou acord de ...
Luxul revine în creștere în Best Global Brands 2021
Luxul revine în creștere în Best Global Brands 2021
Stabilitatea din clasamentul general Interbrand - Best Global Brands 2021 se menține și în domeniul luxului. Ca și în ...