Cum au pornit doi români cuponiada cu mâncare sănătoasă în America

Doi tineri programatori din România au ajuns să fie parteneri de afaceri cu producătorul serialului „Spitalul de Urgenţă” şi cu fostul CEO al gigantului farmaceutic Bristol Myers Squibb. Aceştia au în SUA un site de cupoane axat pe mâncare sănătoasă.
Alina Stanciu - lun, 05 mart. 2012, 14:40
Cum au pornit doi români cuponiada cu mâncare sănătoasă în America

Compania specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online Zitec, deţinută de Simona şi Alexandru Lăpuşan (33 de ani-foto), a investit anul trecut aproximativ 50.000 de euro într-un start-up în Statele Unite ale Americii.

Împreună cu Fondul de Investiţii Founder Collective, producătorul serialului ER, doctorul Neal Bae şi Peter Dolan, fost CEO al gigantului farmaceutic Bristol Myers Squibb, cei doi români deţin proiectul Zipongo, prin intermediul căruia americanii care îşi doresc un stil de viaţă echilibrat se pot informa şi pot cumpăra mâncare sănătoasă de la magazinele specializate la cele mai bune preţuri.

“Ne vom dubla investiţia în Zipongo în primele luni ale acestui an. Planul de business pentru 2012 prevede extinderea ofertelor de discount şi a planurilor de diete sănătoase în alte reţele de retail şi centre de sănătate din SUA. De asemenea, vom continua dezvoltarea a încă două module ale aplicaţiei, ce oferă planuri personalizate de dietă şi sport”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO Zitec.

În momentul de faţă, proiectul Zipongo cuprinde două aplicaţii online: Zipongo Healthy Deals -un site de reduceri cu produse alimentare sănătoase, disponibil în zona San Francisco – Silicon Valley – East Bay- şi Zipongo zLife prin care se pot furniza pe terminalele mobile liste de cumpărături pentru personalizarea meselor într-un stil cât mai sănătos.Cele două aplicaţii au şi variante pentru smartphone-uri.

Cum au juns IT-iştii să vândă cupoane în SUA

Practic, modelul de business al celor doi antreprenori români constă în a primi pe lângă bani, şi acţiuni pentru serviciile de IT pe care le oferă diverşilor clienţi. Aşa au şi ajuns să fie co-proprietari în afacerea Zipong, cu nume celebre din SUA. Potrivit informaţiilor companiei, în 2011 aproximativ 65% dintre clienţii Zitec au fost companii locale, restul provenind din ţări precum SUA, Grecia, Franţa, Canada, Marea Britanie, Germania, Cipru sau Egipt. “În 2011, compania a raportat un business de 1,12 milioane de euro, veniturile din piaţa românească reprezentând 40% din cifra de afaceri, faţă de 20% în anul precedent. Anul trecut am lucrat cu aproape 50 de clienţi din România şi din străinătate”, a declarat Alexandru Lăpuşan, potrivit căruia echipa sa a crescut anul trecut cu 8 oameni, la 42 de angajaţi. Căutăm activ colegi pentru posturi de Software Engineer, Quality Assurance Engineer şi Graphic Designer”, a mai spus CEO-ul Zitec.

Pentru anul acesta, compania mizează pe o creştere cu cel puţin 25% a cifrei de afaceri, la 1,4 milioane de euro, datorată atât serviciilor cu valoare adaugată oferite, cât şi majorării numărului de clienţi. Printre proiectele pe care Zitec va miza în continuare sunt HotelPeeps.com şi Zidox. HotelPeeps, care cuprinde o aplicaţie Facebook şi o soluţie online de rezervări hoteliere, a absorbit în 2011 o investiţie de 60.000 de euro. Pentru dezvoltarea celui de-al doilea proiect propriu, Zidox, soluţie de gestionare a timesheeturilor, project/HR management şi chestionare HR360 au fost investiţi aproximativ 25.000 de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Ministrul Finanţelor din Bulgaria, Assen Vassilev, spune că procesul de aderare la zona euro a ţării vecine continuă, dar data exactă a aderării ar putea fi amânată cu câteva luni, în......
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central începe, de marţi, distribuirea sumelor de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen ...
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
Uniunea Europeană să pregăteşte să introducă taxe vamale la importurile de cereale din Rusia şi Belarus, în ideea ...
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la  benzină și motorină, după patru ...