Cum încearcă dezvoltatorul imobiliar Forte Partners să revitalizeze centrul Bucureştiului

Forte Partners încearcă să revitalizeze zona centrală a Bucureştiului cu mai multe proiecte apropiate, care să atragă afluenţă de public. În toamna anului 2017, Forte Partners a cumpărat de la Telekom un teren de 1.700 mp situat între strada Ion Câmpineanu și strada Matei Millo, ce permite o dezvoltare de până la 9.000 mp de spații de birouri, dar nu a oprit căutările.
Economica.net - mar, 09 apr. 2019, 18:51
Cum încearcă dezvoltatorul imobiliar Forte Partners să revitalizeze centrul Bucureştiului

Forte Partners intenționează să unească zona şi să dezvolte mai multe clădiri în apropierea Palatului Telefoanelor, pentru a crea un hub şi a revitaliza centrul Bucureştiului. Compania a demarat deja construcţia unei clădiri de birouri de 9.000 mp şi arealuri pentru viitorii angajaţi.

Între timp, surse din piaţă susţin că dezvoltatorul român ar fi cumpărat şi clădirea Tandem de la Telekom, de 4.740 mp  şi cu o suprafață totală utilă de 13.250 mp. În momentul în care Telekm a scos la vânzare imobilul, acesta era evaluat la 8 milioane de euro.

„Credem în dezvoltările de birouri în zone centrale și ultracentrale și mizăm pe arhitectură, ergonomie, optimizare și design thinking. Centru orașului nu are o ofertă relevantă de birouri clasa A. Avem un istoric reprezentativ în ceea ce privește calitatea arhitecturii și capacitatea de a integra o dezvoltare în țesutul urban, dar și forța de a face dezvoltări non-speculative, pentru care există deja planuri concrete cu clienții noștri”, spune Geo Mărgescu, fondator Forte Partners.

Compania ia în calcul să cumpere și alte terenuri din aceeași zonă, având în vedere oportunitățile de tranzacționare din această perioadă. 

„Noi vrem să dezvoltăm mai multe clădiri acolo, trebuie, însă să găsim terenuri care să se preteze acestui scop. Încă nu am găsit. Eu cred foarte tare în revigorarea centrului. Ne plângem de infrastructură, dar dezvoltăm în periferie şi ignorăm centrul unde infrastructura există. Încercăm alături de cei de la Cartierul Creativ să refacem zona centrală. Problema cu zona centrală e că sunt câteva puncte de atracţie, cafenele de exemplu, dar foarte departe una de cealaltă. Ceea ce încercăm noi e să ne concetrăm pe o zonă unde să avem o ofertă diversă, să poţi bea o cafea, să mănânci să şi munceşti, evident”. explică Geo Mărgescu.

Potrivit fondatorului Forte Partners, compania caută continuu terenuri, dar s-ar muțumi și cu o clădire pentru a se extinde.

„Oricum, nu suntem singuri, se mai fac investiţii acolo. Dacă am reuşi să refacem, măcar parţial oferta rezidenţială din zonă, totul se va dezvolta. Dar, deocamdată suntem în căutări, și nu știu dacă vom închide o tranzacție anul acesta”, explică Mărgescu.

Te-ar mai putea interesa și
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est au înregistrat ritmuri mai mari de creştere decât media europeană, arată......
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România, de la 1.768 la 1.942 într-un an marcat de incertitudini ...