1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Imobiliare

Cum încearcă dezvoltatorul imobiliar Forte Partners să revitalizeze centrul Bucureştiului

Forte Partners încearcă să revitalizeze zona centrală a Bucureştiului cu mai multe proiecte apropiate, care să atragă afluenţă de public. În toamna anului 2017, Forte Partners a cumpărat de la Telekom un teren de 1.700 mp situat între strada Ion Câmpineanu și strada Matei Millo, ce permite o dezvoltare de până la 9.000 mp de spații de birouri, dar nu a oprit căutările.

09 apr, 2019 | ECONOMICA.net

Forte Partners intenționează să unească zona şi să dezvolte mai multe clădiri în apropierea Palatului Telefoanelor, pentru a crea un hub şi a revitaliza centrul Bucureştiului. Compania a demarat deja construcţia unei clădiri de birouri de 9.000 mp şi arealuri pentru viitorii angajaţi.

Între timp, surse din piaţă susţin că dezvoltatorul român ar fi cumpărat şi clădirea Tandem de la Telekom, de 4.740 mp  şi cu o suprafață totală utilă de 13.250 mp. În momentul în care Telekm a scos la vânzare imobilul, acesta era evaluat la 8 milioane de euro.

„Credem în dezvoltările de birouri în zone centrale și ultracentrale și mizăm pe arhitectură, ergonomie, optimizare și design thinking. Centru orașului nu are o ofertă relevantă de birouri clasa A. Avem un istoric reprezentativ în ceea ce privește calitatea arhitecturii și capacitatea de a integra o dezvoltare în țesutul urban, dar și forța de a face dezvoltări non-speculative, pentru care există deja planuri concrete cu clienții noștri”, spune Geo Mărgescu, fondator Forte Partners.

Compania ia în calcul să cumpere și alte terenuri din aceeași zonă, având în vedere oportunitățile de tranzacționare din această perioadă. 

„Noi vrem să dezvoltăm mai multe clădiri acolo, trebuie, însă să găsim terenuri care să se preteze acestui scop. Încă nu am găsit. Eu cred foarte tare în revigorarea centrului. Ne plângem de infrastructură, dar dezvoltăm în periferie şi ignorăm centrul unde infrastructura există. Încercăm alături de cei de la Cartierul Creativ să refacem zona centrală. Problema cu zona centrală e că sunt câteva puncte de atracţie, cafenele de exemplu, dar foarte departe una de cealaltă. Ceea ce încercăm noi e să ne concetrăm pe o zonă unde să avem o ofertă diversă, să poţi bea o cafea, să mănânci să şi munceşti, evident”. explică Geo Mărgescu.

Potrivit fondatorului Forte Partners, compania caută continuu terenuri, dar s-ar muțumi și cu o clădire pentru a se extinde.

„Oricum, nu suntem singuri, se mai fac investiţii acolo. Dacă am reuşi să refacem, măcar parţial oferta rezidenţială din zonă, totul se va dezvolta. Dar, deocamdată suntem în căutări, și nu știu dacă vom închide o tranzacție anul acesta”, explică Mărgescu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO