Cum merg lucrurile pe şantierele unde se construiesc locuinţe şi birouri în Bucureşti. Azi, Forty Management

Economica.net continuă seria de articole despre modul în care se derulează afacerile dezvoltatorilor imobiliare în plină pandemie de coronavirus și restricții de circulație, care deși îngreunează business-ul nu au reușit să-l blocheze. Ba, în multe cazuri acesta continuă, puțin stingherit de măsurile luate de stat pentru a împiedica extinderea infectării cu coronavirus al cărui ultim bilanț în România indică 7.216 de cazuri și 372 de decese. Azi, Forty Management, care, în prezent, dezvoltă Central District 4 Elemente, amplasat în Titan.
Economica.net - mie, 15 apr. 2020, 18:44
Cum merg lucrurile pe şantierele unde se construiesc locuinţe şi birouri în Bucureşti. Azi, Forty Management

Forty Management are șase proiecte majore, printre care sunt Central District Cuza 99, finalizat și vândut deja, Central District 4 Elemente, cu 204 de apartamente și circa 1.500 mp spații comerciale și Central District Viitorului 134, amplasat în zona centrală a Bucureștului și aflat în ultimele etape dinaintea începerii construcției.

De asemenea, Lucian Azoiței, CEO-ul companiei, spune că Forty Management a demarat deja alte două proiecte aflate în stadiul de definitivare a conceptului.

„În ultimele luni, am vândut 216 apartamente în cele două proiecte – Central District 4 Elemente și Central District Viitorului 134 și 1.000 mp de spații comerciale. Pentru acest an, Forty Management a mai demarat alte două noi proiecte, cu care suntem în stadiul de concept/autorizare, aflate în zona de nord a Bucureștiului”, spune Lucian Azoiței.

De altfel, compania a finalizat vânzările celor 204 apartamente din Central District 4 Elemente cu șapte luni înainte de finalizarea construcției, aflată acum la etajul al nouălea. De altfel, principalele elemente ale proiectului, dincolo de calitatea construcției sunt pista de alergare de pe acoperișul unuia dintre blocuri – o premieră în rezidențialul românesc și curtea de 3.000 mp, unde locatarii se pot bucura de o oază de socializare cu grătar sau de un cinematograf în aer liber.

În ceea ce privește impactul pandemiei de coronavirus, Lucian Azoiței spune că s-au luat măsuri stricte pe șantier pentru protejarea muncitorilor. 

„Este o situație excepțională, cu care nu ne-am întâlnit vreodată până acum. Nu este ușor să performezi și să-ți respecți termenele și costurile când toată lumea se oprește. Încercăm să funcționăm relativ normal în această situație anormală. Respectăm toate recomandările autorităților și am instalat puncte de dezinfecție în diferite zone ale șantierului, avem fluxuri de personal diferite, pauza de masa la ore diferite, materiale sanitare etc. în încercarea de a limita propagarea virusului”, explică Azoiței.

Compania va finaliza dezvoltarea Central District 4 Elemente, în trimestrul trei al acestui an.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: Numărul firmelor şi PFA care au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2022 a crescut cu 10%, faţă de perioada similară din anul trecut
ONRC: Numărul firmelor şi PFA care au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2022 a crescut cu 10%, faţă de ...
Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 10,68% în primele zece luni din 2022, comparativ cu perioada similară a anului......
Blinken, despre România: Când apăraţi democraţia de pretutindeni, puteţi conta pe faptul că SUA vă vor fi alături
Blinken, despre România: Când apăraţi democraţia de pretutindeni, puteţi conta pe faptul că SUA vă vor fi alături
Pe lungul său drum către democraţie şi acum, când apără democraţia de pretutindeni, România poate conta pe faptul ...
Nota de plată pentru criza energetică din Europa a trecut de 700 de miliarde de euro
Nota de plată pentru criza energetică din Europa a trecut de 700 de miliarde de euro
Nota de plată plătită de Europa pentru a-şi asigura aprovizionarea cu energie şi a-i proteja pe consumatori de explozia ...
Preşedintele Renault, încrezător că producătorul auto francez va ajunge la un acord cu Nissan
Preşedintele Renault, încrezător că producătorul auto francez va ajunge la un acord cu Nissan
Preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, s-a declarat „încrezător" în găsirea unei soluții pentru continuarea ...