Cum merg lucrurile pe şantierele unde se construiesc locuinţe şi birouri în Bucureşti. Azi, One United Properties

Economica.net continuă seria de articole despre modul în care se derulează afacerile dezvoltatorilor imobiliare în plină pandemie de coronavirus și restricții de circulație, care deși îngreunează business-ul nu au reușit să-l blocheze. Ba, în multe cazuri acesta continuă, puțin stingherit de măsurile luate de stat pentru a împiedica extinderea infectării cu coronavirus al căui ultim bilanț în România indică 7.707 cazuri și 392 de decese. Astăzi prezentăm cazul dezvoltatorul român One United Properties.
Economica.net - joi, 16 apr. 2020, 18:41
Cum merg lucrurile pe şantierele unde se construiesc locuinţe şi birouri în Bucureşti. Azi, One United Properties

One United Properties, dezvoltator controlat de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, va finaliza, potrivit spuselor primului, circa 450 de apartamente în One Floreasca City, One Cotroceni Park și Neo Mamaia. De asemenea, dezvoltatorul lucrează la câteva clădiri de birouri și are în jur de 1.500-2.000 de oameni pe șantierele deschise în București și Mamaia.

Când l-am sunat pe Victor Căpitanu, acesta era în drum spre șantierul One Cotroceni Park, cel mai mare proiect de regenerare urbană din România, care va include, ca elemente principale, 700 de apartamente și 80.000 mp de birouri, dar și magazine, locuri de petrecere a timpului liber, piațetă și va fi conectat cu viitorul metrou spre Drumul Taberei.

Acesta semnase la notar o vânzare în One Peninsula, proiect de lux de pe malul lacului Floreasca, fără să se vadă cu cumpărătorul, ci prin relații indirecte.

„Chiar acum merg pe șantierul One Cotroceni Park, vin de la o vânzare. Deși coronavirus încurcă puțin lucrurile, am luat măsuri, și mergem înainte. Business-ul trebuie continuat. De fapt, marile modificări, dincolo de șantiere și întâlniri, au apărut în relație cu constructorii. Noi nu avem antreprenor general, fiecare etapă a construcției e realizată de altcineva și supervizăm relațiile cu toți furnizorii. Oricum, la șantierele noi, negociem mai bine cu partenerii noștri, cu care, oricum, avem o relație foarte bună”, spune Victor Căpitanu.

One United a turnat pilonii forați pentru One Cotroceni Park, în zona de nord a proiectului și acum se ocupa de sudul acestuia.

„Printre măsurile de siguranță luate sunt interzicerea apropierii muncitorilor, masa nu se ia împreună, le luam temperatura de patru ori pe zi”, spune Căpitanu.

Zece apartamente vândute pe lună

Compania vinde în medie zece apartamente pe lună și finalizează circa 200 anual, 2020 fiind înscă mai special cu 450 de apartamente care trebuie livrate pe piață.

„E clar că mai puțină lume va porni proiecte în acest an. Dar noi stăm bine, în martie am vândut zece apartamente, iar în aprilie cred că vom depăși acestă cifră. Lucrurile merg bine, mai ales că One United nu prea vinde către investitori, prioritatea noastră sunt cei care vor locui apartamentele pe care le dezvoltăm. Iar la birouri stăm și mai bine decât la apartamente. Companiile au planuri bine definite, iși iau măsuri, dar rareori amână deciziile deja luate. De altfel, chiar ieri am semnat un contract de închiriere”, explică Victor Căpitanu.

One United dezvoltă acum peste 100.000 mp de birouri în cele trei mari proiecte mixte din București, și anume One Tower de circa 24.000 mp din One Floreasca City, o clădire de 20.000 mp in One Verdi Park și un gigant de 80.000 mp suprafață brută închiriabilă în One Cotroceni Park.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm în lunile mai şi iunie
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm ...
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat joi că în luna aprilie nu a fost plătită factura curentă la Termoenergetica, dar că situaţia va fi remediată în lunile mai şi iunie....
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la ...
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...