Cum ne-am petrecut 2019: doar 43 de kilometri de autostradă inaugurați, alți 123 de kilometri scoși la licitație

România încheie anul acesta cu 43 de kilometri noi de autostradă, de peste două ori mai puțini decât estimau oficialii de la Transporturi. Pe de altă parte, anul acesta au fost scoși la licitație încă 123 de kilometri, însă pentru 77 de kilometri procedurile sunt suspendate.
Anemona Andone - Dum, 29 dec. 2019, 07:04
Cum ne-am petrecut 2019: doar 43 de kilometri de autostradă inaugurați, alți 123 de kilometri scoși la licitație

Rețeaua de autostrăzi a României a crescut anul acesta la circa 857 de kilometri, după inaugurarea loturilor 3 și 4 din Autostrada Lugoj – Deva, ce totalizează 43 de kilometri.

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a fost deschis circulaţiei pe 23 decembrie, între Holdea şi Ilia, însă cu restricţii de viteză de 80 km/oră şi limită de 7,5 tone. Inaugurarea acestui lot a avut loc după mai multe luni de la rezilierea contractului cu constructorul spaniol Comsa, la jumătatea lunii august.

Pe 14 august 2019, au fost dați în trafic cei 22 de kilometri ai lotului 4 din Autostrada Lugoj – Deva, construiți de firmele lui Dorinel Umbrărescu.

Tot anul acesta au fost lansate opt licitații pentru alți 123,5 kilometri, dar, pentru 77 de kilometri, procedurile sunt suspendate, potrivit datelor actuale din platforma de achiziții publice SICAP.

La aceste opt licitații, se adaugă și alte licitații lansate în anii trecuți, care încă nu au fost finalizate, în principal din cauza contestațiilor.

Rămâne de văzut câte licitații vor fi încheiate cu succes anul viitor, pentru a fi deschise noi șantiere de autostrăzi. 

Pe șantierele deschise deja, topul constructorilor de autostrăzi, după progresele înregistrate anul acesta, a fost dominat de către orădenii de la Trameco, care construiesc mini-lotul din Autostrada Transilvania de la granița cu Ungaria. Lucrările pe cei circa cinci kilometri ai lotului Biharia – Borș sunt în mare parte finalizate, însă connstructorul român îi așteapta și pe vecinii care lucrează la tronsonul din Ungaria pentru a așterne împreună ultimul strat de asfalt în vara anului viitor.

Pe locul doi s-a situat Spedition UMB, firma lui Umbrărescu care lucrează la Centura Bacău, ce include primii kilometri de autostradă din Moldova. Locul trei îi aparține constructorului italian Astaldi, care ar putea finaliza anul viitor lucrările la lotul Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania.

Te-ar mai putea interesa și
Revolut introduce funcționalitatea Staking, posibilitatea de a face un depozit în criptomonede, depozit remunerat cu 11,65% pe an
Revolut introduce funcționalitatea Staking, posibilitatea de a face un depozit în criptomonede, depozit remunerat cu 11,65% ...
Revolut continuă să își extindă portofoliul cripto cu nouă funcționalitate - Staking, care funcţionează ca un depozit în criptomonede remunerat cu dobândă anuală. Practic, utilizatorul......
Marea Britanie supune consultării crearea unei lire sterline digitale
Marea Britanie supune consultării crearea unei lire sterline digitale
Ministerul britanic al Economiei şi Banca Angliei au început o perioadă de consultări cu companiile şi cetăţenii, ...
Rusia a acceptat să vândă gaz lichefiat în rupii indiene
Rusia a acceptat să vândă gaz lichefiat în rupii indiene
Novatek, cel mai mare producător de gaze naturale lichefiate (LNG) din Rusia, a purtat discuții cu ma multe companii indiene, ...
Google anunță noi opțiuni și instrumente pentru protecția datelor personale
Google anunță noi opțiuni și instrumente pentru protecția datelor personale
Pentru a marca Ziua siguranței pe internet, Google anunță cele mai noi opțiuni și instrumente pe care utilizatorii le ...