1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

News

Cum poate profita un investitor la bursă de pe urma îmbătrânirii populaţiei

Atunci când decid să facă plasamente pe bursă, investitorii trebuie să ţină cont de schimbările dintr-un anumit sector de activitate. Decizia luată astfel ar putea fi mai înţeleaptă decât dacă se analizează fiecare companie în parte dintr-un anumit sector, se arată într-o analiză realizată de TRADEVILLE. Este cazul industriei farmaceutice unde profiturile pot fi în creştere, ca urmare a îmbătrânirii populaţiei.

22 aug, 2014 | Tradeville

Când ceva se schimbă în ecosistemul unui anumit sector de activitate, pot apărea situaţii în care efectul schimbărilor este semnificativ mai mare decât efectul competiţiei din interiorul sistemului. Astfel, la acel moment, din punct de vedere investiţional este mai importantă identificarea schimbărilor generale sectoriale decât analiza financiară individuală a fiecărei companii in parte. Această teorie este în momentul de faţă perfect aplicabilă sectorului de producţie al medicamentelor generice.

Inventatorul unui medicament nou beneficiază de o perioadă de 12 ani de monopol: doar el poate să producă şi să vândă medicamentul respectiv. După acei 12 ani, orice alt producător poate să fabrice şi să vândă, sub o altă denumire, respectivul produs. De exemplu, la farmacie nu cumperi aspirină, ci acid acetilsalicilic. Citeşte mai mult pe TRADEVILLE

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO