Cum pot părea distanţele dintre bunici şi nepoţi mult mai mici

De foarte multe ori, distantele dintre nepoti si bunicii lor permit prea putine intalniri pe an, de obicei in preajma sarbatorilor. De aceea, nepotii cresc fara bunici, departe de dragostea lor si de clipele magice ale unei copilarii complete. 
Economica.net - mie, 27 sept. 2017, 09:29
Cum pot părea distanţele dintre bunici şi nepoţi mult mai mici

Cu toate astea, intr-o lume in care tehnologia joaca un rol central in vietile noastre, de ce nu ar fi o parte importanta si din vietile celor mai in varsta? Asa daca ca daca ai copii care cresc departe de ochii parintilor tai, acest articol iti va prezenta 3 moduri prin care distanta dintre bunici si nepoti poate fi redusa cu doar cateva click-uri:

Un smartphone ieftin este cea mai buna investitie

Poti alege dintr-o gama varianta de smartphone-uri, pentru a le cumpara celor in varsta un cadou special. Nu trebuie sa inestesti foarte mult pentru asta, deoarece ai nevoie de un produs cu functii de baza, nicidecum ultima generatie de device. Cei in varsta, cu toate ca le este rusine cateodata sa recunoasca, sunt intotdeauna fascinati de tehnologie. De aceea, iti poti face intr-o zi timp pentru a le explica principiile de baza ale unui smartphone si modul in care poate vorbi nelimitat cu nepoteii sai. Exista acum numeroase oferte pentru telefonia mobila, incredibil de avantajoase, mai ales cand vrei sa discuti cu cei dragi. Mai mult decat atat, un smartphone permite si accesarea unui cont pe o retea de socializare, sau utilizarea camerei, pentru video call.

Retelele de socializare – din ce in ce mai populare printre seniori

Daca ai reusit sa gasesti un smartphone accesibil pentru cei in varsta, arata-le apoi cum pot vorbi oricand cu nepotii, cu doar cateva click-uri. Cu timpul, bunicii se vor invata cu aceasta libertate de exprimare, de aceea asigura-te ca au un cont pe o retea de socializare. Cateva explicatii simple despre cum functioneaza mesageria online si cam asta e, bunicii au la dispozitie un nou canal de comunicare. Unde mai pui ca astazi, cele mai populare retele de socializare dispun si de apeluri video, deci discutia se anunta si mai interesanta pentru seniorii din familia ta.

Apelurile video sunt absolut fascinante

Partea frumoasa pentru cei mai in varsta abia acum incepe, deoarece banalele conversatii la telefon se pot transforma rapid intr-o experienta unica si emotionanta. In nesfarsitele ore pretrecute in fata camerei, alaturi de nepotii lor, acestia ii pot vedea pe cei mici gangurind, zambind, sau povestind vrute si nevrute. Este ca si cum ar fi acolo langa ei, spargand din monotonia zilelor pe care fiecare pensionar le traieste. Daca cei in varsta dispun de internet, lucrurile sunt cu atat mai bune. Pe langa faptul ca pot vorbi oricand cu nepotii lor, se pot interesa in fiecare zi de ce se intampla in lume, sau pot citi lucruri interesante.

Iata cum le poti oferi clipe magice impreuna, atat celor mici cat si celor in varsta. Tehnologia trebuie sa ajute, sa aduca oamenii impreuna. De aceea, intervine incredibil de bine in relatiile la distanta dintre nepoti si bunici. Un telefon, cateva randuri scrise pe mess, sau un apel video reduc foarte mult distantele dintre generatii, chiar si pentru cateva sferturi de ora.

Te-ar mai putea interesa și
Claudiu Crețu, administratorul special al Elcen, a fost numit director al Termoenergetica – surse
Claudiu Crețu, administratorul special al Elcen, a fost numit director al Termoenergetica – surse
Consiliul de Administrație al Termoenergetica, compania Primăriei Capitalei care se ocupă cu distribuția energiei termice din București, l-a numit pe Claudiu Crețu director general al......
Gheorghiţă: 45 de centre de vaccinare au fost închise temporar
Gheorghiţă: 45 de centre de vaccinare au fost închise temporar
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că 45 de centre de vaccinare au sistat temporar ...
Orange Fab colaborează cu 4 startup-uri ce au soluții tech care pot să transforme orașele României
Orange Fab colaborează cu 4 startup-uri ce au soluții tech care pot să transforme orașele României
Patru startup-uri cu soluții pentru managementul deșeurilor, cybersecurity, încărcarea trotinetelor electrice și eficientizarea ...
Guvernul a adoptat ordonanțele privind coplata în domeniul sănătății și privind contribuția suportată de asigurați pentru achitarea serviciilor sanitare private
Guvernul a adoptat ordonanțele privind coplata în domeniul sănătății și privind contribuția suportată de asigurați ...
Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind coplata în sănătate, a declarat premierul Florin Cîţu, care a spus ...