1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Imobiliare

Cum pot românii cumpăra teren în străinătate: "Mai bine te căsătorești cu o poloneză"

Președintele Traian Băsescu a întors de la promulgare Legea Pământurilor ce ar fi trebuit să legifereze chestiunea de la 1 ianuarie 2014. Ieri, președintele Băsescu a revenit și a mai pus paie pe focul scandalului: a sugerat ca noua legislație să prevadă ca străinii  din țările comunitare să fie obligați să respecte aceleași condiții ca la ei acasă dacă vor să cumpere terenuri agricole.

15 ian, 2014 | agrointel.ro

Agrointeligența a obținut, în exclusivitate, un raport oficial, realizat de experți pentru decidenții politici din România, privind legislația și condițiile pe care alte state le solicită cumpărătorilor de proprietăți funciare din afară.

Polonia, stat membru UE, a obținut amânarea liberalizării pieței funciare agricole până în mai 2016. Există voci care vorbesc chiar că această liberalizare va fi, cu siguranță, împinsă până în 2017. ”Până la ridicarea moratoriului, cetăţenii din Islanda, Lichteistein şi Norvegia au putut cumpăra cel mult 1 ha de teren agricol fără aviz. Orice suprafaţă superioară acestei limite, necesita aprobarea guvernului şi nu poate face obiectul închirierii sau proprietăţii.”, se arată în documentul obținut de Agrointeligența. Citeşte mai mult pe Agrointel.ro

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO