Cum poţi avea noul News Feed al Facebook

Facebook a prezentat aseară noul design al News Feed-ului. Printre avantaje, susţine compania, se numără imaginile mai mari, feed-urile multiple, dar şi o experienţă mai bună pe device-urile mobile.
Economica.net - vin, 08 mart. 2013, 10:05
Cum poţi avea noul News Feed al Facebook

Deşi abia a fost prezentat, utilizatorii au şi început să se întrebe ce anume mai concret trebuie să facă pentru a beneficia de noul layout cât mai repede. 

Ei bine, pentru început trebuie să accesaţi acest link facebook.com/about/newsfeed. Apoi, faceţi click pe butonul verde, din partea de jos a paginii, pe care scrie „Join Waiting List”.

Cam asta este tot ce puteţi face, pentru moment. De acum încolo, trebuie doar să aşteptaţi acceptul Facebook de a testa noul Homepage. Nu este însă cunoscut cât de mult va dura acest proces, relatează Mashable

Facebook a ţinut să precizeze în cadrul conferinţei faptul că noul News Feed va începe să ruleze pe profilurile utilizatorilor chiar de astăzi.

Despre noul News Feed

Noul News Feed dispune de trei componente majore:

  • Imagini mai mari
  • Fluxuri multiple
  • Consistență mobilă

O nouă perspectivă asupra imaginilor

Noul look este o schimbare radicală față de vechiul Facebook. Este inspirat din telefonia mobilă și are consistență pe orice device. Când vine vorba News Feed în sine, poveștile sunt mult mai vizuale. Un accent mai mare este dat de imagini, care acum sunt mult mai mari. Fotografiile reprezintă acum 50% din știri și sunt poziționate în față și în centru. Dacă vedeți nuanțe de Instagram – sau Google+ în noul feed, nu sunteți singurii. Facebook spune că urmează tendințele din domeniul designului, fiind evident trendul fotografiilor mari și un design curat, navigabil.

Fluxuri mai multe, mai mult control

În privința fluxurilor de știri, utilizatorii au acum acces la mai multe tipuri de feed-uri și au mai mult control asupra modului în care acestea sunt afișate.

Utilizatorii se pot abona la diferite tipuri de fluxuri, inclusiv feed-uri de la toți prietenii, prietenii apropiați, muzică, fotografii, jocuri și cei pe care un utilizator il urmărește prin „follow”.

Și, pentru cei cărora nu le place noul News Feed, există varianta designului cronologic.
Nu este clar modul în care aceste fluxuri noi va afecta poveștile promovate, conținutul sau impactul pe termen lung asupra brandurilor și paginilor.

Consistența mobilă

Noul News Feed a fost inspirat din telefonia mobilă. Aplicațiile pentru telefoane mobile și tablete aveau nevoie de repere semnificative, astfel s-a agăugat o nouă bară laterală de navigare și mai mult spațiu alb. Bara de instrumente este cea care a suferit cea mai drastică schimbare. Mai concret, în locul unde erau căsuţele cu poze ale secţiunilor Friends, Photos, Maps şi Likes, acum se află doar butoanele text About, Friends, Photos şi More.

De asemenea, căsuţa pentru postare este mutată din partea stângă în partea dreaptă, în timp ce informaţiile despre utilizatori vor fi aranjate cu totul altfel sub poza de profil.

Înțelegând că mai mulți utilizatori accesează Facebook de pe telefonul mobil decât oricând, Facebook a dorit să facă experiența generală mai consistentă, indiferent de platformă.

Vezi GALERIE FOTO şi VIDEO AICI

Te-ar mai putea interesa și
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va reveni inflația sau nu?”. În funcție de felul în care alegem să......
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...