1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

News

Cum poţi fi spionat prin intermediul Google Chrome

Funcţia de voice recognition nu aduce numai beneficii utilizatirlor serviciilor Google, dar şi riscuri care nu pot fi trecute cu vederea.

23 ian, 2014 | ECONOMICA.net

Tal Ater, un dezvoltator de software, a semnalat un lucru ciudat despre aplicaţia de recunoaştere a vocii din Google Chrome, informează presa internaţională.

Din cauza setărilor microfonului din Chrome, orice site care foloseşte funcţia de recunoaştere a vocii poate folosi o fereastră de tip pop-up pentru a păstra înregistrarea activă ascunsă în background. În demonstraţia lui Ater, acesta a închis tab-ul şi continuă să vorbească. În tot acest timp o aplicaţie ascunsă transcrie tot ceea ce spune.

Acest bug poate pune în pericol securitatea utilizatorilor mai ales dacă este accesat un site nociv care înregistrează conversaţiile offline ale utilizatorilor pentru a le folosi în diverse scopuri.

Singura posibilitate de a te proteja împotriva acestui bug este revocarea manuală a permisiuni pentru înregistrarea audio, o soluţie pe care majoritatea utilizatorilor nu o folosesc.

Deşi această problemă a mai fost semnalată şi în trecut de către utilizatori, iar programatorii Google au încercat să rezolve bug-ul, se pare că vulnerabilitatea a reapărut.

Purtătorul de cuvânt la Google a dat asigurări că vulnerabilitatea nu ar reprezenta un pericol real pentru utilizatori deşi programatorii şi dezvoltatorii îl contrazic, iar pericolul creşte odată cu popularizarea internsă a serviciului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO