Cum sa accesezi fonduri nerambursabile dacă eşti IMM şi pandemia Covid 19 ţi-a frânat afacerea

BCR a lansat un ghid practic pentru antreprenorii care vor sa acceseze fonduri nerambursabile din cadrul grantului de un miliard de euro, Ghidul de Granturi nerambursabile pentru IMM-uri afectate de pandemie. Începând de luni de la ora 10, formularul electronic de înscriere pentru obţinerea de microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile este activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro, conform Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.  
Economica.net - lun, 12 oct. 2020, 09:29
Cum sa accesezi fonduri nerambursabile dacă eşti IMM şi pandemia Covid 19 ţi-a frânat afacerea

Etapa de înscriere pentru Masura 1 de Microgranturi incepe de luni, 12 octombrie, ora 10:00, şi se încheie vineri, 16 octombrie, ora 20:00, cu posibilitatea prelungirii termenului de înscriere până la epuizarea bugetului (respectiv până la atingerea unui numar maxim de 50.000 de beneficiari, pe principiul “primul venit, primul servit”). Înscrierea se face online, pe platforma granturi.imm.gov.ro.

BCR a anunţat azi că susține antreprenorii: este banca parteneră pentru programul de fonduri nerambursabile de 1 miliard de euro pentru finanțarea IMM-urilor și a lansat un ghid practic pentru cei care vor să aplice.

Astfel, conform comunicatului băncii, antreprenorii pot selecta Banca Comercială Română începând de astăzi în momentul înscrierii pentru Schema 1 – Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile. Pentru că pune accent pe educație antreprenorială, echipa BCR a pregătit un ghid pentru cei care doresc să acceseze granturi nerambursabile – Ghidul poate fi consultat aici.

Banca va sprijini clienții și în etapa de prefinanțare pentru schemele 2 si 3 și va co-finanța partea de aport propriu în cazul în care antreprenorii nu îl au disponibil și îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale băncii. Echipa de vânzări BCR are o expertiza vastă în implementarea proiectelor cu fonduri și va asigura clienților și consultanților sprijinul pentru o implementare bancară corectă.

„Încă de la declanșarea pandemiei, ne-am asumat rolul de a ajuta antreprenorii să treacă peste această perioadă și să salveze cât mai multe locuri de muncă. Credem că aceste programe de susținere a IMM-urilor trebuie să fie derulate în paralel cu dezvoltarea de programe de educație antreprenorială. Antreprenorii au mare nevoie de informații relevante, care să-i ajute să își optimizeze businessul, să acționeze eficient, să inoveze și să se reinventeze în această perioadă dificilă. De aceea, noi ne-am propus să îi consiliem pe cei care apelează la noi și să-i ajutăm cu cât mai multe informații înainte de a lua o decizie”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Astăzi, 12 octombrie, ora 10.00, a început etapa de înscriere în cadrul măsurii „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”. Formularul de înscriere, disponibil la adresa granturi.imm.gov.ro, va rămâne activ până vineri, 16 octombrie, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului. 

Programul de granturi nerambursabile derulat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, permite PFA-urilor, microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii să acceseze granturi din fonduri europene, în valoare totală de 1 miliard de euro prin trei scheme de finanțare:  microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri și granturi pentru investiții pentru IMM-uri.

  • Schema 1: Micro și PFA-uri Granturi nerambursabile, buget total 100 mil. euro  – Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, pentru IMM-uri/PFA-uri în valoare de 2.000 de euro (echivalent lei)
  • Schema 2: Granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, buget total 350 mil. euro, acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de până la 150.000 EUR (în echivalent lei)
  • Schema 3: Granturi pentru investiții în producție pentru IMM-uri, buget total 550 mil. euro în baza evaluării proiectului de investiții care face obiectul cererii de finanțare, investiții între 50.000 de euro și 200.000 EUR (în echivalent lei).
Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...