GHID Cum să-ţi iei un smartphone bun din China la jumătate de preţ faţă de România

ECONOMICA.NET a testat posibilitatea cumpărării unui telefon tocmai din îndepărtata Chină. Pe motiv că, în ciuda faptului că au nume care nu-ţi spun nimic, au proprietăţi foarte bune, iar preţurile lor sunt, pe alocuri, ridicole.
Economica.net - sâm, 20 iul. 2013, 20:52
GHID Cum să-ţi iei un smartphone bun din China la jumătate de preţ faţă de România

Multe firme chinezeşti produc telefoane care ajung în România sub sigle „româneşti” la preţuri duble, lucru bănuit, dacă nu ştiut, de foarte multă lume.

Aşadar am început testul. Am ales firma de telefoane THL, fără rezonanţă aici, în China este una destul de mare, cu magazine fizice şi un magazin online foarte bine pus la punct.

Modelul lor vedetă calitate/preţ este THL W100 . Preţul – 122 de euro, cam 550 de lei. Plata se face uşor cu cardul şi e securizată prin PayPal.

Specificatii telefon

Procesor quad core ARM v7 la 1.200 Mhz
Rezolutia ecranului de 4,5 inch este de 540×960 şi are 240 dpi
Memorie RAM 1.000
Camera spate 8 megapixeli
Camera faţă 5 megapixeli (unele aplicaţii benchmark le dau chiar mai sus)
Sistem: Android 4.2
5 point touch
3G, Wifi, GPS, FM, Bluetooth
Greutatea este foarte mică, de doar 135g
Bateria este o idee cam mică pentru aceste specificaţii, având doar 1800mAh. Partea bună e că producătorul oferă în pachetul telefonului două baterii. Încărcate amândouă oferă o autonomie respectabilă.
Este dual sim.

Transportul poate fi gratuit prin airmail. Dar pentru doar 11 dolari poate fi adus prin registered airmail, prin care pachetul este urmărit şi primeşti în timp real pe mail punctele în care ajunge până la destinaţie. Pachetul ajunge la poşta română după 15-25 de zile lucrătoare.

Singura plată care mai trebuie făcută este TVA-ul în vama română la ridicarea coletului. Lucrători vamali lucrează în anumite oficii poştale, care trimit o înştiinţare destinatarului să vină să ridice coletul. Atenţie: TVA se plăteşte la valoarea coletului DECLARATĂ de tine.

În testul nostru am avut surpriza să găsim în pachet mai multe lucruri decât spun chinezii că oferă. Folii de protecţie pentru ecran, Protecţie antişoc pentru spatele telefonului sau un port-telefon din piele sintetică.

Încă un punct în favoarea lor, asistenţa din partea producătorului (prin mail) pe toată perioada transportului şi după este promptă.

O teamă majoră a utilizatorilor, îndreptăţită de altfel de numeroase exemple, este că un telefon chinezesc nu se poate conecta la Google Play. Nu e cazul la acest telefon testat.

S-a putut conecta la internetul pe mobil oferit de Vodafone şi la cel oferit de Orange.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...