1EUR = 4.8432 RON

News

Cum se fabrică Dacia Lodgy. VIDEO

Uzina de la Tanger (Maroc) a fost inaugurată la 9 februarie 2012. Monovolumul Dacia Lodgy este prima maşină care este construită aici.

17 mai, 2012 | ECONOMICA.net

Fabrica din nordul Africii a devenit o adevărată sperietoare atât pentru francezi, dar şi pentru români, mai ales pentru că şeful Renault, Carlos Ghosn, a promis că uzina marocană va deveni cea mai competitivă fabrică a grupului.

În acest an, cu o singură linie de producţie, în trei schimburi, uzina va produce 150.000-170.000 de maşini. Renault vrea să ajungă la o capacitate de producţie de până la 400.000 de maşini pe an. Deocamdată, sunt în jur de 6.000 de angajaţi care sunt plătiţi cu un salariu ce se află undeva pe la jumătatea lefurilor de la Uzina de la Mioveni.

Filmul realizat de francezii de la Renault arată cum se naşte o Dacie Lodgy, de la sosirea materiei prime,  fabricarea componetelor de caroserie, sudura efectuată de muncitorii marocani (peste 4.000 de puncte de sudură la un model asamblat), roboţii care fac operaţiile cele mai sofisticate, linia de montaj, vopsirea şi până la ultimele finisaje.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO