1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Cum se fabrică iPad. VIDEO

Jurnalistul Rob Schmitz de la Marketplace a primit acordul companiei Apple de a filma producția iPad la una dintre fabricile Foxconn din China, unde muncitorii asamblează noile produse pentru acest an.

12 apr, 2012 | ECONOMICA.net

"Este șapte dimineața iar porțile fabricii Foxconn din partea de sud a orașului Shanghai se deschid. Aproape un sfert de milion de oameni  lucrează la această fabrică, iar vârsta medie a angajaților pornește de la 18 la 25 de ani. 99% dintre muncitori au venit din toată China pentru a câștiga bani și a-i trimite familiilor de acasă", își începe reportajul video jurnalistul Rob Schmitz de la Marketplace. 

În afara liniei de producție a iPad, un supraveghetor împarte sarcinile fiecărui muncitor. Prima parte a liniei de asamblare se află la un etaj unde angajații asamblează placa de bază a iPad-urilor.  Recent, Foxconn a introdus mașinării pentru a prelua o parte din munca de la această linie de asamblare.

Apoi este instalată placa de bază și alte componente. Fiecare pas din această linie de producție are nevoie de câteva secunde pentru finalizare, așa cum este mașinăria care presează bateria în carcasa iPad-ului.

 

Muncitorii lucrează prin rotație, odată la câteva zile. Spre exemplu, muncitorii de la linia de producție care apare in video, câștigă 14 dolari pe zi, iar în câțiva ani, salariul lor se dublează.

După ce ecranul LED este instalat, iPad-ul este aproape complet. Dar, o mașinărie testează giroscopul produselor, care este folosit în special la jocurile video. Mai e nevoie de încă câteva teste ale ecranului, iar iPad-ul este gata de ambalare și expediere.

Munca este obositoare și plictisitoare. În fiecare zi, sute de oameni stau la coadă în fața fabricii pentru a obține un loc de muncă. În ziua în care materialul a fost filmat, 500 de aplicanți, mulți dintre ei obosiți după ce au călătorit mai multe zile din satele lor, au ajuns cu speranța că vor munci aici. Muncitorii chinezi cred că fabricile Foxconn sunt cele mai bune. Compania le-a construit chiar și terenuri de fotbal, iar multe fabrici de pe teritoriul Chinei își plătesc angajații la timp.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO