Cum se prezintă investiţiile de 738 de milioane euro ale Mas RE şi Prime Kapital, majoritatea în România

Investitorul imobiliar sud african Mas RE, partenerul dezvoltatorului Prime Kapital, și proprietarul Militari Shopping Center și Atrium Mall Arad (ambele cumpărate la sfârșitul anului trecut) are în derulare sau în pregătire investiții de 738 milioane de euro pe piața românească, în nouă proiecte, majoritatea centre comerciale.
Răzvan Zamfir - mar, 20 aug. 2019, 18:31
Cum se prezintă investiţiile de 738 de milioane euro ale Mas RE şi Prime Kapital, majoritatea în România

Cea mai importantă investiție o va recepționa Silk District, un proiect mixt rezidențial și birouri, din Iași, dezvoltat pe platforma Teba, care va include 100.000 mp spații office, 2.500 de apartamente și un hotel. Construcția e plănuită să înceapă în trimestrul doi al anului viitor, iar valoarea investiției ajunge la circa 200 de milioane de euro.

Un alt proiect important la Mas RE și Prime Kapital e extindereal Mall Moldova, tot din Iași, fostul Era Shopping Park, preluat în 2017, va fi transformat cu 125 milioane de euro într-un mall de 100.000 mp, unul dintre cele mai mari centre comerciale din România. 

În București, cele două companii dezvoltă două proiecte rezidențiale, Avalon Estate și Marmura Residence, care includ 1.235 de apartamente, 767 Avalon și 468 Marmura. Prima fază a Avalon Estate va fi gata în trimestrul doi al anului viitor.

Avalon Estate va reuni un mix de locuințe: vile, townhouse-uri și apartamente realizate în stiluri și compartimentări diferite. Complexul rezidențial se va întinde pe 8,1 hectare și va avea la finalizare 733 de locuințe. Conceptul include grădini pentru toate tipurile de unități, ceea ce înseamnă că vilele vor avea zone exterioare în față și spate, townhouse-urile au grădini frontale și terase private generoase.

Dezvoltatorul a finalizat deja prima etapă de amenajare a zonelor verzi, prin plantarea a 150 de arbori în parcul central și în zona de pe malul lacului. Parcul are un design liniar, cu arbori grupați în insule, în funcție de specie.

Proiectul rezidențial Marmura Residence se va întinde pe o suprafață de 1,5 hectare și cuprinde 5.000 de metri pătrați de spații verzi, 1.700 de metri pătrați, zonă de retail și servicii și spații comunitare.

Argeș Mall e un viitor mall de 50.000 mp din Pitești, la care dezvoltatorii vor adăuga o pasarelă auto-pietonală, investiţie de șase milioane de euro pe care o va transfera gratuit municipalităţii după finalizarea construcţiei. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul oraşului. 

Cazarma în care a fost împușcat Ceaușescu

Cumpărată în 2017, cazarma va fi transformată în Dâmbovița Mall. De altfel, Prime Kapital și Mas RE au primit aprobările necesare și încep lucrările de construcție pentru primul centru comercial modern din Târgoviște, Dâmbovița Mall, cu o suprafață de 33.000 mp, ce va cuprinde un hipermarket Carrefour, 150 de magazine, restaurante, cinema, spații de agrement, de recreere și de petrecere a timpului liber și locuri de joacă pentru copii. 

Un alt mall, de 28.000 mp, Balotești DN1, din apropierea Bucureștiului, va finaliza prima fază a construcției în decembrie 2019, dacă va primi la timp toate autorizațiile. 

Au fost semnate deja contracte de închiriere cu ancore precum Carrefour (hypermarket), Jysk, Noriel, Pepco, Animax, DM Drogerie,
CCC, Hervis, Sportissimo, Deichmann, New Yorker și Altex.

Un alt mall pentru care se lucrează la obținerea autorizațiilor e Ploiești Value Centre care va fi construit pe platforma de 9,5 hectare a Uzinei 1 mai și va avea o suprafață închiriabilă de 26.500 mp.

Ultimele două centre comerciale, parte a brandului Value Center, sunt amplasate și Zalău și Sfântu Gheorghe. Mallul din Zalău va avea 18.000 mp și se așteaptă livrarea sa în noiembrie 2019, iar Sepsi Value Center din Sfântu Gheorghe are 15.000 mp, iar deschiderea sa e plănuită pentru vara anului 2020.

Cele două companii mai au în derulare renovarea și extinderea unor active din Centrul și Estul Europei, cu 57.000 mp la un cost de aproximativ 134,5 milioane euro. Planurile includ extinderea cu 3.000 mp a Nova Park din Polonia, pentru care autorizația de construire a fost primită; extinderea cu 15.000 mp a Burgas Mall (fosta Galleria Burgas), pentru care a fost securizat terenul; recondiționarea Starei Zagora Mall (fosta Galleria Stara Zagora), care este de așteptată să fie finalizată până în iulie 2019; și, de asemenea, extinderea și reamenajarea Centrului Comercial Militari.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Ministrul Finanţelor din Bulgaria, Assen Vassilev, spune că procesul de aderare la zona euro a ţării vecine continuă, dar data exactă a aderării ar putea fi amânată cu câteva luni, în......
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central începe, de marţi, distribuirea sumelor de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen ...
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
Uniunea Europeană să pregăteşte să introducă taxe vamale la importurile de cereale din Rusia şi Belarus, în ideea ...
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la  benzină și motorină, după patru ...